Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Attacken: ”Spelade de ens i samma match?”

Kritiken efter segern mot Irland.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

DUBLIN. De svenska spelarna menade att det var en fysisk tuff match och att man skulle haft åtminstone två straffar med sig i gårdagens VM-kvalmatch. 

Det får Irlands storstjärna Katie McCabe att reagera starkt. 

– Då spelade de nog en annan match om de tycker så, säger McCabe. 

Sverige kom till gårdagens match mot Irland med två raka segrar i VM-kvalet. För Irlands del var mötet med Sverige den första matchen i kvalet. 

Om Sverige haft relativt enkelt motstånd i de två inledande kvalmatcherna, Slovakien och Georgien, så var det tuffare på Tallaght Stadium i går kväll. 

Sverige ägde förvisso stora delar av matchen, men ställdes mot ett fysiskt tufft och hårt försvarande Irland. 

– Det var hetsigt och en tuff match, säger Sveriges lagkapten Magdalena Eriksson. 

Sverige tog ledningen i den 39:e minuten när Stina Blackstenius kom till ett avslut som såg ut att kunna räddas av den irländska målvakten men tog på en försvarare och gick i mål, 1–0 till Sverige. 

Det hårda spelet fortsatt sedan och Flippa Angeldahl menade att Sverige skulle haft två straffar, båda i samband med situationer då Blackstenius gick omkull i straffområdet. 

– Jag har inte sett situationen, men känslan var att hon inte tog bollen utan snarare benen. Det är klart man alltid vill ha straff, säger Blackstenius om en av situationerna och intygade, precis som flera andra spelare, att mötet med Irland var tufft. 

– De är ett fysiskt lag som vill spela på det sättet. Det blir mycket närkamper, och då smäller det, säger hon. 

Fridolina Rolfö fick mitt under matchen kliva av planen för att stoppa en blödning på munnen efter en armbåge från en irländsk armbåge. 

– Det var hårt där ute, vi visste att det kunde bli så och det visade sig att det skulle bli så. 

”Snarare vi som skulle haft straff”

Irlands lagkapten och Arsenalsstorstjärna Katie McCabe blir dock förvånad av de svenska spelarnas reaktioner. 

– Då spelade de nog en annan match om det tycker att de skulle ha haft två straffar. Jag såg inte det om jag ska vara ärlig. Det är snarare vi som skulle ha haft en straff. Jag såg inte de två straffarna som de pratar om. 

– Sverige är ett fysiskt lag och det är vi också, och vi gjorde det riktigt svårt för dem, säger McCabe som menar att Irland hade bra grepp om Sverige men inte lyckades fullt ut. 

– Jag tycker att vi satte hård press på Sverige i den andra halvleken och vi var nära att spela lika mot dem. Nu fokuserar vi på nästa match i kvalet mot Finland. 

Angeldahl: ”Tycker vi ska ha två straffar”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.