Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan utsparkad ur landslaget direkt

Valon Behrami under VM tidigare i sommar. Foto: REUTERS / BILDBYRÅN
Valon Behrami i kamp med Albin Ekdal. Foto: DANIEL MALMBERG / JKPG SPORTS PHOTO AGENCY

En månad efter åttondelsförlusten mot Sverige är det schweiziska herrlaget försatt i kaos.

Vicekaptenen Valon Behrami har kastats ut ur landslaget – och flera stjärnor har hotat med avhopp. 

Det blev VM:s mest omtalade målgester – och ledde till en infekterad konflikt i Schweiz. När Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri gjorde mål mot Serbien formade båda två sina händer till den örn som pryder den albanska flaggan. Xhaka och Shaqiri, som båda två har kosovoalbanskt ursprung, blev därefter bötfällda av Fifa. 

Nu har konflikten breddats och nått vice-kaptenen Valon Behrami, som fick bära kaptensbindeln i 0-1-förlusten i åttondelsfinalen mot Sverige, när förstekaptenen Stephan Lichtensteiner var avstängd.

Behrami kastas ut ur landslaget

Behrami har blivit uppringd av förbundskapten Vladimir Petkovic och fått ett förvånande besked.

– Han sa att jag är ute ur landslaget. En månad efter VM i Ryssland. Det finns en dynamik där som jag inte gillar, säger Behrami till Blick.  

– Det gör väldigt ont. Jag vet att besvikelser är en del av fotbollen, att det kan gå snabbt. Men jag trodde att jag kunde lita på att vissa beslut skulle fattas i samråd med mig. Att man skulle titta mig i ögonen. Lägga en hand på min axel. Och inte säga att jag inte hör hemma i laget i ett trettio sekunder långt samtal. 

”Spelarna reagerade våldsamt”

Behrami hävdar att det har uppstått en "spricka i landslaget". En spricka som blev vidare när det schweiziska fotbollsförbundets generalsekreterare Alex Miescher gick ut och antydde att spelare med dubbla medborgarskap borde portas från landslaget. Behrami menar att Mieschers utspel väckte så mycket ont blod att vissa spelare hotade med att hoppa av landslaget. 

– Det fanns spelare som reagerade våldsamt. Jag försökte lugna ner dem, säger Behrami. 

– Det blev en spricka i laget. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!