Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Stjärnan slagen blodig av rasande supportrar

Publicerad

Sporting Clube de Portugals stjärnspelare Bas Dost slogs blodig på en träning tidigare i dag.

Detta efter ett 50-tal supportrar brutit sig in på anläggningen – och gått till attack mot lagets spelare och tränare.

Den portugisiska ligan skakas av en stor skandal. Under onsdagens träning bröt flera fans sig in på Sporting Clube de Portugals träningsanläggning, samtidigt som träning pågick.

Enligt Mundo Deportivo rör det sig om ett 50-tal maskerade fans, som ska ha gått till attack mot flera av lagets spelare och medlemmar i tränarstaben – däribland nederländske Bas Dost. De ska även ha förstört ett av lagets omklädningsrum.

”När 'fans' attackerar sina egna spelare, som i dag hos Sporting. Det här är Bas Dost huvudskada #idioter”, skriver den belgiske journalisten Kristof Terreur i ett inlägg på Twitter, tillsammans med en bild på lagets stjärnspelare Bas Dosts huvudskada.

https://twitter.com/HLNinEngeland/status/996440455398248449

Missar Champions League

Fansens missnöje kommer efter att Sporting missat att ta sig till Champions League.

Det är numera bara de två främsta lagen i portugisiska Primeira Liga som får spela i Champions League. Sporting hade möjlighet att ta den sista platsen – men misslyckades efter att ha förlorat med 2-1 mot Maritimo i säsongens sista match.

Enligt brittiska The Sun ska Sporting ha buats ut av sina egna fans efter matchen, och laget ska ha fått poliseskort till flygplatsen.

Spelarnas hot: Bojkott

Efter fiaskot ska Sporting Clube de Portugals president Bruno de Carvalho ha kallat till ett krismöte. Initiala uppgifter menade att klubbens styrelse där kom överens om att stänga av tränaren Jorge Jesus – detta trots att laget fortfarande har en match kvar att spela i Portugisiska Cupen.

Enligt The Sun ska flera av lagets spelare, däribland William Carvalho och Rui Patricio, därefter ha hotat med att bojkotta resterande matcher.

Dessa uppgifter har dock dementerats av Bruno de Carvalho, som enligt portugisiska Público bekräftat att Jesus kommer att följa med till cupfinalen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag