Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnan slagen blodig av rasande supportrar

Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Sporting Clube de Portugals stjärnspelare Bas Dost slogs blodig på en träning tidigare i dag.

Detta efter ett 50-tal supportrar brutit sig in på anläggningen – och gått till attack mot lagets spelare och tränare.

Den portugisiska ligan skakas av en stor skandal. Under onsdagens träning bröt flera fans sig in på Sporting Clube de Portugals träningsanläggning, samtidigt som träning pågick.

Enligt Mundo Deportivo rör det sig om ett 50-tal maskerade fans, som ska ha gått till attack mot flera av lagets spelare och medlemmar i tränarstaben – däribland nederländske Bas Dost. De ska även ha förstört ett av lagets omklädningsrum.

”När 'fans' attackerar sina egna spelare, som i dag hos Sporting. Det här är Bas Dost huvudskada #idioter”, skriver den belgiske journalisten Kristof Terreur i ett inlägg på Twitter, tillsammans med en bild på lagets stjärnspelare Bas Dosts huvudskada.

https://twitter.com/HLNinEngeland/status/996440455398248449

Missar Champions League

Fansens missnöje kommer efter att Sporting missat att ta sig till Champions League.

Det är numera bara de två främsta lagen i portugisiska Primeira Liga som får spela i Champions League. Sporting hade möjlighet att ta den sista platsen – men misslyckades efter att ha förlorat med 2-1 mot Maritimo i säsongens sista match.

Enligt brittiska The Sun ska Sporting ha buats ut av sina egna fans efter matchen, och laget ska ha fått poliseskort till flygplatsen.

Spelarnas hot: Bojkott

Efter fiaskot ska Sporting Clube de Portugals president Bruno de Carvalho ha kallat till ett krismöte. Initiala uppgifter menade att klubbens styrelse där kom överens om att stänga av tränaren Jorge Jesus – detta trots att laget fortfarande har en match kvar att spela i Portugisiska Cupen.

Enligt The Sun ska flera av lagets spelare, däribland William Carvalho och Rui Patricio, därefter ha hotat med att bojkotta resterande matcher.

Dessa uppgifter har dock dementerats av Bruno de Carvalho, som enligt portugisiska Público bekräftat att Jesus kommer att följa med till cupfinalen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!