Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Omöjligt att fira med henne – så respektlöst”

Foto: FOTOARENA / FOTOARENA/SIPA USA SIPA USA

Allie Long lät den amerikanska flaggan ligga i gräset när USA firade sitt VM-guld.

Nu får stjärnan massiv kritik från landets konservativa kretsar.  

Efter en säker 2-0-seger mot Nederländerna i finalen säkrade USA sitt andra raka VM-guld. Nu har amerikanskorna blivit världsmästare fyra gånger – bäst i fotbollshistorien.

Men hemma i USA är guldhjältarna ett kontroversiellt landslag i vissa kretsar. Största stjärnan Megan Rapinoe är en uttalad motståndare till president Donald Trump, och efter gårdagens guld har även hennes lagkamrat Allie Long i skottgluggen för de konservativa krafterna i landet.

USA-profilen slänger flagga

Under en sekvens i firandet på plan efter finalsegern höll Long i en amerikansk flagga. I nästa stund la hon ner den på gräsmattan för att ha händerna fria till att göra vågen. Detta observerades av observanta tv-tittare – och kritiken från republikanskt håll lät inte vänta på sig.

Partipolitikern Ryan Petty skrev att Longs beteende visade på en brist på respekt för flaggan och menade att Allie Long gjorde det ”omöjligt för den stora majoriteten” att fira guldet med henne. 

https://twitter.com/rpetty/status/1147978900770869249

Före detta elitsoldaten, numera opinionsbildaren Jonathan Tiegen, skriver till sina 66 000 följare:

”Ett gäng clowner”

”Det som borde vara något fantastiskt, blir kapat av ett gäng clowner som vill vara respektlösa”, skriver Tiegen. 

https://www.instagram.com/p/BzoErWxhQ-5/?utm_source=ig_embed

Todd Starnes, tyckare på den konservativa nyhetskanalen Fox News, skrev om Long på sin hemsida. 

”Det är illa nog att många av spelarna tänker bojkotta besöket i Vita huset. Men när Allie Long slängde den amerikanska flaggan på marken i riks-tv – det är bortom respektlöst”, skriver han. 

Long fick därefter ett stort antal kommentarer från arga patrioter på sitt Instagram-konto. På de två senaste bilderna hon har lagt upp från firandet har hon valt att stänga ner kommentarsfältet. 

Ska nobba Trump

Under guldfirandet meddelade reservmålvakten Ashlyn Harris att USA med största sannolikhet kommer att nobba en inbjudan från Trump och Vita huset. 

– Jag tror inte att laget kommer att gå dit, säger hon till TT. 

– Vi tror inte på samma principer som honom. Jag kommer definitivt inte gå dit, inte en chans. Men jag kan inte tala för hela laget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.