Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnagenten hotar TV4:s reporter efter avslöjandet

I kväll avslöjas ett hemligt agentnätverk i ”Kalla Fakta”.

En av huvudpersonerna: Nochi Hamasor.

Agenten, som är kompis med Zlatan Ibrahimovic, skickar hotfulla sms till TV4:s reporter Andréas Sundberg i programmet.

– Det kändes olustigt, säger Sundberg.

Redan i går kunde SportExpressen berätta om delar av uppgifterna som avslöjas i ”Kalla Fakta”, som sänds klockan 20.00 i TV4 i kväll.

Det handlar om ett nätverk av nio olicensierade fotbollsagenter.

Två av dem tillhör företaget Nordicon Sports Management:

• Nochi Hamasor.

• Och en tidigare AIK-spelare som är anonym.

I ”Kalla Fakta” berättar man att spelaren misstänks vara den som försökte muta AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos inför matchen mot IFK Göteborg tidigare i år.

Togs bort från sidan

Han ska också ha varit involverad i Alexander Isaks övergång till Dortmund, där prislappen landade på 85 miljoner kronor.

– Jag träffade honom i samband med Isak-dealen. Han hade ju ett stort syfte där, det kan ni fråga Isak själva. Han (agenten) var en drivande faktor i att få honom (Isak) till den agentstaben som han tillhör i dag. Det är inget som är hemligt, säger Nochi Hamasor som tog bort den tidigare AIK-spelaren från sin hemsida direkt efter att nyheten avslöjades.

Hamasor är inte bara en av Sveriges flitigaste agenter, som jobbar ihop med namn som Alexander Isak, Kingsley Sarfo och Pawel Cibicki.

Han är dessutom personlig vän till Zlatan Ibrahimovic.

"Det är väldigt oroväckande"

I ”Kalla Fakta” får man se hur Nochi Hamasor satt med i bilen när Zlatan lekte polis i Malmö 2001 och dessutom hur han var med honom på en resa i Brasilien 2006.

Men metoderna som han och agenterna i nätverket använder ifrågasätts i ”Kalla Fakta”. De anklagas för så kallade kapningar – att man tar över en annan agents spelare precis när det blivit dags för en övergång – och även för att värva unga spelare genom att ge dem gåvor, till exempel exklusiva klockor.

TV4:s reporter Andréas Sundberg menar att det är oroväckande att nätverket får allt mer makt inom svensk fotboll.

– Ja, det är väldigt oroväckande. Många av de här killarna har ett förflutet som kanske inte är det bästa och de är djupt inne i fotbollen nu. Sättet de jobbar på, hur de erbjuder gåvor till unga spelare och deras familjer… det är klart att det här inte är bra, säger Sundberg som i programmet avslöjar att två av agenterna i nätverket är kriminellt belastade.

Skickade hotfulla sms

Andréas Sundberg själv får också ta emot flera hotfulla sms från Nochi Hamasor under arbetet med ”Kalla Fakta”.

De visas upp i programmet.

”Är du homosexuell?”

”Du är en riktig luffare inget mer.”

”Luffare.”

”Vi kommer dra in alla vi kan i detta ärende.”

”Även Zlatans folk som du kontaktat är väl medvetna om vem du är.”

– Jag blev väldigt förvånad av hans sms, det där är någonting jag aldrig varit med om under alla år jag jobbat som journalist, säger Andréas Sundberg när SportExpressen når honom.

– Jag är nog ganska lugn och sansad som person. Men det är klart att jag blev berörd av det där.

Kände du dig hotad?

– Nej, det gjorde jag inte. Men… jag blev berörd. En kväll skickade han 20-30 sms under bara några minuter och då är det klart att det kändes olustigt.

Hamasors sms visas upp i "Kalla Fakta" i kväll.
Foto: TV4.

Isak bröt intervjun

Bland agenterna i nätverket märks även Vlado Lemic, som tidigare gjort flera stora affärer i Europa. Bland annat tog han Luka Modric från Tottenham till Real Madrid.

Han syntes också på bild ihop med Alexander Isaks familj inför flytten till Dortmund.

Isak själv vill dock inte prata om vem som är hans agent, när ”Kalla Fakta” frågar honom om saken. Och han säger sig inte ens veta vem Nochi Hamasor är – trots att de syntes på bild ihop vid signeringen av kontraktet i Tyskland.

– Vad sa du att han hette? Jag har ingen aning, säger Isak.

Sen får han nog.

– Jag kommer inte svara på fler frågor, nu får du lägga av.

Isak gillade inte frågorna från TV4.
Foto: TV4

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.