Stefan Schwarz otroliga förvandling

Stefan Schwarz.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Schwarz var med och tog VM-brons 1994.
Foto: / © BILDBYRÅN
Foto: PONTUS FERNEMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN

VM 94-legendaren Stefan Schwarz har genomgått en otrolig förvandling. 

På bara två och en halv månad har han tappat 21 kilo - och skaffat sig en drömkropp. 

"Energin, koncentrationen och mitt fokus är nästan på samma nivå som när jag var aktiv", skriver han på Instagram

Tillsammans med Jonas Thern så bildade Stefan Schwarz ett fantastiskt och fruktat mittfältspar under fotbolls-VM 1994. Mest fruktad av de två var Stefan Schwarz, som var känd som stenhård. 

Bland annat spelade han en landskamp mot Skottland med brutet ben och blev utvisad efter 19 minuter när han debuterade för Valencia. Detta, tillsammans med mycket annat, gjorde att han av tidningen Café utsågs till Sveriges femte hårdaste man genom alla tider 1998. 

Schwarz anno 2016.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Stefan Schwarz visar upp drömkroppen

Han avslutade sin karriär i Sunderland 2003, då hade han spelat i flera stora klubbar, däribland Arsenal och Benfica, samt 69 landskamper. 

Stefan Schwarz har efter spelarkarriären tagit sin Fifa Pro License som tränare och jobbat som assisterande tränare i Helsingborg under Åge Hareides ledning 2012. Han har även haft en mentorroll i det svenska U21-landslaget innan han blev agent i Portugal.

Så sent som i maj så visade han intresse för att ta över rollen som manager i Sunderland. 

Stefan Schwarz stora förvandling

Det blev det inget av - och i stället har den svenska fotbollsikonen legat i hårdträning. 

På Instagram delar Schwarz med sig av en bild på sig själv från i slutet på juni då han vägde 98 kilo. För fem veckor sedan påbörjade han ett 16 veckor långt träningsschema kallat "16 weeks of hell" - och blott fem veckor in på träningen så ser han otroliga resultat. 

I samma Instagraminlägg visar Schwarz upp sin drömkropp, som väger 21 kilo mindre än vad den gjorde i juni. 

https://www.instagram.com/p/BZGFNJhH2yE/?taken-by=stefan_schwarz1969

"Mina resultat så här långt. Powerwalks, kosthållning och gymträning med Tony Andersson och Ebbe Hellsing. Jag är än så länge nöjd med min kroppsliga förvandling. Men jag är också nöjd med sänkt kolesterol. Energin, koncentrationen och mitt fokus är nästan på samma nivå som när jag var aktiv", skriver han. 

Tränaren Ebbe Helsing delar med sig av samma bild med texten: "Stefan Schwarz är i gång på riktigt! 11 veckor kvar av programmet! Stefan kommer vara i VM-94 form den 3 december."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.