Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VAR-förvirring – när Spurs missade final

Foto: ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK / ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Tottenham hade en tuff uppgift framför sig för att ta sig vidare till final i den engelska ligacupen, sedan Chelsea segrat med 2-0 i det första mötet.

Och efter Antonio Rüdigers tidiga nickmål hamnade ”Spurs” i en alltför brant uppförsbacke.

Returmöte mellan Tottenham och Chelsea i semifinalen av den engelska ligacupen.

Chelsea hade 2-0 att gå på från det första mötet, och därmed stod det klart att det skulle krävas något extra för att ”Spurs” skulle lyckas med uppgiften att avancera till final.

Inte blev det lättare när den tyske mittbacken Antonio Rüdiger nådde högst med pannan efter en hörna av Mason Mount i matchens artonde minut. 3-0 totalt för Chelsea och en ännu brantare uppförsbacke för Tottenham.

Man trodde sig dock ha fått en chans till att ta sig in i matchen, sedan målnickaren Rüdiger rivit ner Pierre Emile Höjbjerg vilket resulterade i en straff för hemmalaget.

Trodde man.

Efter VAR-granskning blev beslutet i stället en frispark som sedermera blev resultatlös.

Chelsea till final - Tottenham utslaget

Fler VAR-granskningar skulle det bli. Tottenham tilldelades ytterligare en straff, som dock inte blev någon straff efter granskningen. Man hade också en boll i nät, som dock regelrätt dömdes bort för offside.

Tottenham försökte och försökte men i takt med att matchen närmade sig slutet mattades spelet en aning.

Matchen slutade 1-0 till Chelsea som därmed är klara för final i ligacupen, där man ställs mot vinnaren i mötet mellan Arsenal och Liverpool.

Lukakus uppmaning: ”De kan stoppa rasism om de vill, men det gör de inte”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.