Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spottade på ikonen när han dök upp på hotellet

Egil Drillo Olsen. Foto: ST¿LEN, SJUR / DAGBLADET BILDBYRÅN
Drillo och Kine. Foto: NøSTERUD, KAREN BEATE / SCAN-FOTO

Egil "Drillo" Olsens dotter är också i idrottsbranschen. 

Men Kine Olsen Vedelden valde en helt annan bana. 

Kine Olsen Vedelden har vunnit guld i norska mästerskapen, EM och VM. Ändå har 23-åringen fått förtvivlat svårt att ta sig ur sin faders skugga.

Hennes pappa är Egil "Drillo" Olsen, före detta förbundskapten och Norges mest kände fotbollstränare genom tiderna.

Nu ska Olsen Vedelden delta i den norska upplagan av Mästarnas mästare – och hon hoppas kunna skapa en egen identitet bland tittarna. 

– Det var alltid tufft under min uppväxt. Eftersom pappa är en offentlig profil, så tror folk att de kan säga eller fråga vad som helst. Om jag är i ett socialt sammanhang, och folk upptäcker att jag är hans dotter... då börjar de gärna googla för att kolla upp det ena och det andra, för att ta upp det med mig. Jag tror inte att någon menat något ont, och jag har förståelse för att folk är nyfikna. Men det kan kännas obehagligt, säger Olsen Vedelden till Dagbladet.  

Sir Alex Ferguson. Foto: SIMON BELLIS / IMAGO/SPORTIMAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

”Jag kommer inte ihåg det”

Själv har Olsen Vedelden valt bort sin pappas idrott. Hon valde att satsa på professionell cheerleading.

– Då jag började med det var det helt obekant för pappa. Jag kom ihåg mitt första NM, då han fick se en film på mig i efterhand. Han blev väldigt imponerad. Efter det blev han mer intresserad, och nu skryter han om mig överallt, säger Olsen Vedelden. 

Men "Drillo" har inte alltid varit lika stolt över sin dotter. När hon var yngre ställde hon till med en scen under ett möte mellan pappan och en annan legendarisk tränare, sir Alex Ferguson. 

– Jag kommer inte ihåg det själv, det är mamma som har berättat. Vi var på ett hotell, där pappa hade nåt slags möte av något slag. Jag var tydligen på dåligt humör den dagen. Plötsligt bankade det på dörren och då öppnade jag den, spottade på honom och stängde den igen. Mamma och pappa sa: "Vad hände nu?". Det är inte jättebra gjort, säger Olsen Vedelden.