Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelet bakom Zlatans affär – sätter nu press

Ett besked om Zlatans nya klubbadress kan dröja till efter jul.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/INSIDEFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Adriano Galliani vill värva Zlatan till Serie C.Foto: LUCA BRUNO / AP
Foto: KELVIN KUO / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Han har uppgetts vara klar för Milan – men ännu har Zlatan Ibrahimovic inte presenterats av en ny klubb.

Samtidigt som Serie C-klubben Monza försöker med en ”värvningskupp” av svensken så sätter Milan press.

– Ju mer tiden går, desto svårare blir det. Det finns andra alternativ också, säger sportchefen Paolo Maldini enligt Football-Italia.

Turerna har varit många sedan Zlatan deklarerade att han skulle lämna Los Angeles Galaxy för en dryg månad sedan.

”Historien fortsätter” skrev han då på Instagram i en hint om att skulle fortsätta spela fotboll. Därefter har flera klubbar nämnts som hans nästa klubbadress.

När José Mourinho tog över Tottenham spekulerades det direkt i att han skulle ta med sig sin gamla vapendragare, men framför allt har flera italienska klubbar uppgetts vara Zlatans kommande klubbadresser.

Den 2 december slog Telegraph fast att Zlatan var klar för Milan. Enligt tidningen var parterna överens om ett kontrakt som sträckte sig över den nuvarande säsongen och frågan var bara när han skulle presenteras.

Skulle vara klar 10 december

Efter Telegraphs uppgifter fick SportExpressen tag på Zlatans agent Mino Raiola som vägrade berätta om en affär med Milan var nära. 

– Känner ni mig inte överhuvudtaget? Jag har inga kommenterar, säger Raiola då.

Efter Telegraphs uppgifter har det varit märkbart tyst kring Zlatan. Enligt Corriere dello Sport är det uppenbart att något nu gått fel i förhandlingarna.

”En karaktär som Ibra måste övertygas till hundra procent innan han säger ja”, skriver tidningen.

Tidningen uppger också att Milans plan var att stänga affären med svensken senast 10 december. Därefter skulle man planera presentationen av Zlatans comeback.

Även längden på kontraktet kan, enligt Corriere dello Sport, vara en anledning till att Zlatans underskrift dröjt. I stället för ett sexmånaderskontrakt kan det vara aktuellt för svensken att skriva på även över säsongen 2020/2021 – alltså över 18 månader.

Ryktas till Berlusconis nya klubb

Samtidigt som affären med Milan har gått i stå så har uppgifter förekommit om att Napoli erbjudit Zlatan ett 18-månaderskontrakt. Därtill har en oväntad aktör blandat sig i leken.

Monza leder den italienska tredjedivisionen och har Silvio Berlusconi som president samt den förre vapendragaren Adriano Galliani – som båda var aktiva under svenskens tidigare sejour i Milan.

När Galliani sa att han hoppades att Zlatan skulle gå till Monza tolkades det först som ett skämt. Nu bekräftar sportchefen att han gjort ett försök att värva sin anfallare från tiden i Milan.

– När president Berlusconi gav mig mandat gav jag ett förslag till Mino Raiola, säger Galliani till Corielle della Sera.

– Ibras agent föreslog att jag skulle prata direkt med Zlatan. Så jag föreslog ett kontrakt över två och ett halvt år. Jag sa till honom: ”Kom till oss, du kan spela sex månader i Serie C, sedan är vi i Serie B nästa säsong och inom två år kommer vi vara i Serie A”, säger Galliani.

Enligt tidningen är Zlatan smickrad över erbjudandet och förtjust i både Galliani och Berlusconi – men att han skulle tacka ja till erbjudandet får ses som osannolikt.

”Ju mer tiden går, desto svårare blir det”

Så vad kommer egentligen hända med Zlatan – och när blir en eventuell affär klar?

Att döma av Milans sportchef Paulo Maldinis ord under söndagen så vill man sätta press på svensken att göra klart.

– Ibrahimovic är självklart ett alternativ och vi fortsätter prata, men det finns andra alternativ också, säger Maldini enligt Football-Italia.

– Ju mer tiden går, desto svårare blir det. Han har inte spelat sedan 28 oktober, så det blir en svår situation. 

Ska man tro Milan News växer skepsisen i Milano om det verkligen kommer bli en comeback i Milan och om Zlatan kommer acceptera klubbens kontraktsförslag.

Enligt sajten är han fast besluten om att tillbringa sin semester tillsammans med familjen och därför kommer han inte lämna något besked och presenteras av någon ny klubb förrän efter jul.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.