Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spelare straffas – efter skandalfest

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

De bröt sig in på lagets arena för en lagfest.

Men det slutade med att en av spelarna utreddes för att ha gjort sig skyldig till våldtäkt och vållande till kroppsskada.

I somras skapade några spelare i den norska fotbollsklubben Brann stora rubriker efter en lagfest.

Tolv av lagets spelare tvingades be om ursäkt för händelsen efter att ha brutit sig in på klubbens egen arena. Detta för en fest i lagets omklädningsrum där även sju kvinnor ska ha funnits med.

På det uppdagades det senare att en spelare skulle ha gjort sig skyldig till ett sexuellt övergrepp och vållande till kroppsskada mot en av kvinnorna. Norsk polis startade då en utredning om händelsen, något som åklagaren bekräftade för VG.

Nu skriver tidningen att polisen avslutat förundersökningen kring händelsen.

Åklagaren Lillian Anderson Kleppe meddelar att den icke namngivna spelaren ska ha gjort sig skyldig till vållande av kroppsskada. Han tilldöms då böter på 10.000 norska kronor för vållande till kroppsskada.

Arbetet med fallet inte helt klar

Men godtar spelaren i fråga inte böterna så kan åtal väckas. Men spelaren har inte givit något svar på det ännu.

Hilde Cecilie Matre bistår kvinnan och säger följande om domen:

– Min klient är nöjd med straffet. Detta trots att hon också anmälde ett allvarligare ärende. Vi måste granska detta innan vi beslutar om vi tar ett beslut om att överklaga. Men det viktigaste för henne är att det går fort.

Godtar spelaren inte domen och accepterar böterna kan åtal dock väckas i tingsrätten.

Samtidigt har polisen även utrett våldtäktsanklagelserna och skickat de vidare till åklagarmyndigheten. Dock har inget beslut tagits i det fallet ännu.

I klubben återfinns de tidigare allsvenska spelarna Lars Krogh Gerson och Sivert Heltne Nilsen. I vintras värvade klubben även svenske Moonga Simba.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.