I Chelsea sitter en svindyr målvakt på bänken, i Paris springer en irrationell ytter och undrar hur det kunde gå så dåligt i Manchester United och klubbledningen i Barcelona lär ångra några av de senaste säsongernas nyförvärv.
Världens dyraste fotbollsövergångar
1. Neymar, från Barcelona till PSG (2017): 2,269 miljarder kronor
Kommentar: Tidernas dyraste fotbollsövergång. 29-åringen har verkligen levererat i PSG-tröjan – när han har varit skadefri. 56 ligamål och 33 assist på 70 matcher är exceptionellt bra. Men att spela 70 – av 152 möjliga matcher i Ligue 1 – på fyra säsonger vittnar om en skadebenägen spelare. Neymar har också missat avgörande Champions League-matcher.

2. Kylian Mbappé, från Monaco till PSG (2017): 1,839 miljarder kronor.
Kommentar: Debuterade och slog igenom i Monaco, valde sedan att flytta hem till Paris. Har levt upp till förvändningarna och har i skrivande stund gjort 173 matcher i PSG-tröjan. 22-åringens poängfacit: 132 nätrassel och 63 målgivande passningar.

3. Philippe Coutinho, från Liverpool till Barcelona (2018): 1,379 miljarder kronor
Kommentar: En av listans största floppvärvningar. Har gjort 90 framträdanden I Barcatröjan sedan flytten i januari 2018. Godkänt poängfacit, men brassen har inte alls fått samma stora inflytande på spelet som han hade under åren i England. Lånades ut till Bayern München säsongen 2019-2020. Och 29-åringens marknadsvärde ligger nu på 307 miljoner kronor.

3. Ousmane Dembele, från Dortmund till Barcelona (2017): 1,379 miljarder kronor
Kommentar: Ännu ett mindre lyckat Barcelonaköp. Är 24 år nu och väntar fortfarande på det där klivet, upp bland de riktigt stora.

5. Joao Felix, från Benfica till Atletico Madrid (2019): 1,298 miljarder kronor
Kommentar: Gick från Porto till rivalen Benfica i tidiga tonåren, där utvecklades han enormt och imponerade på hela Fotbollseuropa säsongen 2018-19. Diego Simeone valde att investera tungt i den talangfulle anfallaren, som skrev på ett sjuårskontrakt. Joao Felix, 21, gjorde tio mål och sex framspelningar på 40 matcher förra säsongen.

6. Antoine Griezmann, från Atletico Madrid till Barcelona (2019): 1,226 miljarder kronor
Kommentar: Fransmannen har inte alls levererat på samma höga nivå som han gjorde i Atlético Madrid. 30-åringen har haft svårt att anpassa till att vara ”en i laget” i stället för att vara stjärnan som allt kretsar kring. I den spanska huvudstaden gjorde han 0,71 poäng per match, i Barcelona har siffran sjunkit till 0,52.
7. Jack Grealish, från Aston Villa till Manchester City (2021): 1,2 miljarder kronor
Kommentar: Engelsk fotbolls kelgris. Den ständiga frågan och vattendelaren: Är han överskattad? 25-åringen var stundtals bländande i Aston Villa, återstår att se hur han anpassar sig till Citys stjärntäta lagbygge.

8. Romelu Lukaku, från Inter till Chelsea (2021): 1,175 miljarder kronor
Kommentar: För tio år sedan skev den belgiske monsteranfallen på för Chelsea för första gången, nu är han tillbaka i Londonklubben. 28-åringen kommer från en stark sejour i Inter – 64 mål på 95 matcher – och ett fint EM-slutspel. Är världens dyraste spelare sammanlagt: 3,347 miljarder kronor.
9. Paul Pogba, från Juventus till Manchester United (2016): 1,073 miljarder kronor
Kommentar: När fransmannen är på humör har han få övermän. Stundtals en gigant i EM 2021 och spelade fram till fyra mål i ligapremiären mot Leeds. På minuskontot: perioder av djupa formsvackor och en kontraktssituation som oroat länge. Kritiserade José Mourinho när portugisen var manager i klubben. Pogba är ingen tystlåten anpassningsbar lagspelare.
10. Eden Hazard, från Chelsea to Real Madrid (2019): 1,022 miljarder kronor
Kommentar: Segdragna skadeproblem har hittills satt stopp för Hazardsuccé i ”Los Blancos”. Fem mål och nio assist på 44 matcher är skral utdelning för den dryga miljarden som skickades till London för två år sedan.

10. Cristiano Ronaldo, från Real Madrid till Juventus (2018): 1,022 miljarder kronor
Kommentar: Målmaskinen har levererat även i Turinklubben – han har redan gjort över 100 fullträffar för Juve och en poäng per match i Serie A. En missräkning är att Ronaldo ännu inte lyckats leda klubben till den så hett eftertraktade CL-titeln.
10. Gareth Bale, från Tottenham till Real Madrid (2013): 1,022 miljarder kronor
Kommentar: Inledde starkt i Spanien och bildade i flera år en fruktad anfallstrio tillsammans med Cristiano Ronaldo och Karim Benzema. Bales statistik – 105 mål och 68 assist på 252 matcher – är klart godkänt. Men de senaste säsongerna har varit långt ifrån vad han själv och klubben hoppats på. Och det blev mycket tid i Zinedine Zidanes frysbox, där han tjänar sju miljoner i veckan enligt Fotball Espana. Lånades ut till Tottenham förra säsongen.
13. Cristiano Ronaldo, från Manchester United till Real Madrid (2009): 960 miljoner kronor
Kommentar: 450 mål och 132 assist på 438 matcher är ett svårslaget facit. Fick Ballon d'Or fyra gånger som Real Madrid-spelare. Och Ronaldo cementerade sin plats som en av de absolut främsta i fotbollshistorien under sina år i den spanska huvudstaden.

14. Gonzalo Higuain, från Napoli till Juventus (2016): 920 miljoner kronor
Kommentar: Fruktad målskytt i Napoli och på väg att bli en riktig klubblegendar, då skrev anfallaren på för Juventus och hans popularitet i södra Italien var ett minne blott. Inledde sin tid i Turin klart godkänt, men tappade sin plats i laget och efter bara två säsonger lånades han ut, först till Milan och sedan till Chelsea. Sommaren 2020 lämnade han Juventus utan övergångssumma.
15. Harry Maguire, från Leicester till Manchester United (2019): 889 miljoner kronor
Kommentar: Viktig pusselbit i återuppbyggnaden av United. Saftig prislapp, men engelsmän kostar ”alltid” mycket när de byter klubb i Premier League. I blåsväder i Grekland förra sommaren, men på planen har den reslige 28-åringen varit mer stabil.
16. Frenkie de Jong, från Ajax till Barcelona (2019): 879 miljoner kronor
Kommentar: 24-åringen är ordinarie på Barcelonas mittfält. Ingen succé första säsongen, men nu har den nederländske landslagsmannen kommit in i lagets sätt att spela och börjat närma sig en nivå som klubbledningen hoppats på sedan superaffären för två år sedan.
17. Matthijs de Ligt, från Ajax till Juventus (2019): 874 miljoner kronor
Kommentar: Mittbacken, som var lagkapten i Ajax, är bara 22 år. Har fått mycket speltid i Juventus, trots konkurrens från de italienska EM-hjältarna Giorgio Chiellini och Leonadro Bonucci. Har kanske inte tagit stora steg på utvecklingstrappan sedan flytten från hemlandet, men den före detta Juve-spelaren Andrea Barzagli är säker på att de Ligt kommer att bli världens bäste mittback, enligt Fotball Italia.
18. Jadon Sancho, från Dortmund to Manchester United (2021): 869 miljoner kronor
Kommentar: Efter ”tusentals” rubriker och rykten blev den unge, 21 år, engelsmannen klar för United. Sancho har tidigare tillhört lokalrivalen City. Blir han spelaren som gör att den röda delen av Manchester får jubla igen, efter flera säsonger av ljusblå dominans?

19. Romelu Lukaku, från Everton till Manchester United (2017): 866 miljoner kronor
Kommentar: Det blev bara två säsonger på Old Trafford för Lukaku, som stundtals ifrågasattes för sin attityd och anklagades för att vara överviktig, bland annat av experten Gary Neville. Lukaku gjorde 42 mål på 96 framträdanden. Klubben lyckades få tillbaka stora delar av övergångssumman när han såldes till Inter.

20. Virgil van Dijk, från Southampton till Liverpool (2018): 865 miljoner kronor
Kommentar: Drygt 30 år efter senaste ligasegern blev Liverpool mästare igen, pandemisäsongen 2019-2020. Utan Virgil van Dijk hade klubben sannolikt fortfarande inte inte vunnit Premier League. Missade förra säsongen och EM-slutspelet, men är nu tillbaka efter korsbandsskadan.
21. Luis Suarez, från Liverpool till Barcelona (2014): 835 miljoner kronor
Kommentar: Skandalomsusad poängmaskin, som gjorde flera grymma säsonger i Katalonien – dock oftast i skuggan av andra större stjärnor. Men 195 mål och och 113 assist på 283 matcher går inte att snacka bort. Lämnade för Atlético Madrid sommaren 2020 och blev mästare även där.

22. Nicolas Pepe, från Lille till Arsenal (2019): 818 miljoner kronor
Kommentar: Hittills kan karriären i England inte beskrivas som något annat än en besvikelse. 15 ligamål på två säsonger är för lite för en spelare med den prislappen. Har stundtals haft svårt att platsa i ett ganska svagt Arsenal.
22. Kepa Arrizabalaga, från Athletic Bilbao till Chelsea (2018): 818 miljoner kronor
Kommentar: Värvades för att ersätta superkeepern Thibaut Courtois, men spanjoren har floppat rejält i Londonklubben. 26-åringens svaga spel och många tavlor gjorde att Chelsea redan har värvat Edouard Mendy som ny förstemålvakt. Kepas marknadsvärde ligger nu på 132 miljoner kronor – tur att Chelsea har en rik ägare annars hade affären varit extremt tung.

22. Lucas Hernandez, från Atletico Madrid till Bayern München (2019): 818 miljoner kronor
Kommentar: När fransmannen finns med i startelvan, då vinner Bayern München i Bundesliga. Totalt har det blivit 42 ligamatcher sedan flytten från Spanien för två år sedan, och bara en förlust (då som inhoppare). 25-åringen har haft en del skadeproblem i karriären och missar starten på den här säsongen efter en knäoperation. En nyttig mångsidig och skicklig försvarare, men 815 miljoner?
22. Kai Havertz, från Leverkusen till Chelsea (2020): 818 miljoner kronor
Kommentar: Tysk fotbolls stora framtidshopp fick ingen flygande start i Chelsea. Såg ut att vara tyngd av prislappen och hur skulle han användas? Såg allt bättre ut under våren och avgjorde Champions League-finalen, med matchen s enda mål, mot Manchester City. Bara den fullträffen gör kanske att ägaren Roman Abramovitj tänker ”det var värt det”. Havertz är fortfarande bara 22 år.
26. Zinedine Zidane, från Juventus till Real Madrid (2001): 792 miljoner kronor
Kommentar: Real Madrid fick fem säsonger av Zidanes magiska karriär. Fransmannen krönte första säsongen i klubben med att avgöra Champions League-finalen mot Leverkusen med en spektakulär vänstervolley (hans svagare fot). Och ledde klubben till ligaseger året efter.
27. Kevin De Bruyne, från Wolfsburg till Manchester City (2015): 777 miljoner kronor
Kommentar: Kan vara fullständigt dominant och Cityledningen lär inte ångra köpet av den belgiske superstjärnan. Premier Leagues bäste spelare som bemästrar det mesta. Det som saknas för honom och klubben är en Champions League-titel. På minuskontot finns lite för många skador. Bara 19 ligamatcher säsongen säsongen 18-19 och 25 ligamatcher 20-21.
28. Angel Di Maria, från Real Madrid till Manchester United (2014): 767 miljoner kronor
Kommentar: Köptes för en brittisk rekordsumma och såldes ett år senare. Di Maria fick en flygande start och utsågs till klubbens bäste spelare i september (2014), efter två mål och två assist. Men hans fullträff mot Everton i oktober blev hans sista i ligan – resten av tiden på Old Trafford var mest ett mörker. Dåvarande managern Louis van Gaal testade rekordköpet på alla tänkbara offensiva positioner, men inget fungerade. ”Han övertygade inte någonstans. Han kunde helt enkelt inte hantera pressen på bollhållaren som är i Premier League, det var hans problem”, säger van Gaal enligt The Mirror.

28. James Rodriguez, från Monaco till Real Madrid (2014): 767 miljoner kronor
Kommentar: Nej det här blev inte lyckat. James Rodriguez lånades ut två säsonger till Bayern München och lämnade sedan permanent, utan övergångssumma sommaren 2020.
Källa övergångssummor och statistik: Transfermarkt