Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkas – stal klocka värd 750 000 kronor

Lamine Diaby.Foto: ALEXPRESS / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Kasper DolbergFoto: SEBASTIEN NOGIER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lamine Diaby får sparken av OGC Nice.

Den 18-årige anfallaren stal lagkamraten Kasper Dolbergs klocka som var värd över 750 000 kronor.

”Det handlar om det förtroende som förenar alla anställda”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Förra veckan erkände Lamine Diaby att han stulit lagkamraten Kasper Dolbergs klocka från ett skåp under en träning. Klockan var värd 70 000 euro (över 750 000 kronor).

18-årige Diaby ville ersätta dansken för värdet av klockan, men det räckte inte för att få vara kvar i klubben. 

”Inte råd att acceptera och ignorera ett sånt beteende”

OGC Nice säger upp anfallarens kontrakt och så här skriver klubben i ett officiellt uttalande:

”Under tisdagen sparkade OGC Nice Lamine Diaby Fadiga. Efter att spelaren erkänt att han stulit Kasber Dolbergs klocka fattade klubben beslutet att bryta spelarens avtal. Det kommer ske med omedelbar verkan”, skriver klubben och fortsätter:

”Utöver alla sportsliga och ekonomiska överväganden har OGC Nice inte råd att acceptera och ignorera ett sådant beteende. Det handlar om hans trovärdighet och det förtroende som förenar alla anställda och alla medlemmar i den rödsvarta familjen.”

Lämnar för Paris FC

Den franske talangen ser inte ut att bli klubblös länge. Enligt källor till L'Équipe kommer han att skriva på för Paris FC i Ligue 2.

Lamine Diaby har representerat det franska landslaget på ungdomsnivå och har varit i Nices organisation sedan han var 13 år gammal. Danske Kasper Dolberg värvades till Nice från Ajax i somras. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.