Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkas efter bilderna i ”Fångarna på fortet”

Foto: YOUTUBE
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: MATTHIEU MIRVILLE / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: IBL/JBM PHOTOS

Adil Ramis fotbollskarriär går mot ett väldigt olyckligt slut.

Världsmästaren från 2018 har precis blivit officiellt sparkad från sin klubb efter att hans klubb upptäckt att han deltog i den franska versionen av ”Fångarna på fortet” när han egentligen skulle träna. 

Adil Rami, 33, med sina 33 landskamper, är en av Frankrikes mest kända och etablerade försvarsspelare. Han tillhörde truppen som vann VM-guld sommaren 2018 och kunde plocka hem en medalj trots att han inte spelade en enda minut.

Men på sista tiden har Ramis rykte blivit rejält nedsvärtat. Redan i juni drog klubblaget Olympique Marseille i gång en utredning av världsmästarens beteende utanför planen.

 ”Han har misskött sig grovt”

Då hade Rami valt att besöka formel 1-tävlingarna i Monaco i stället för att närvara vid säsongens sista ligamatch.

Nu har klubben fått nog. Enligt franska L'Equipe har Marseille rivit upp hans kontrakt och klargjort att han aldrig kommer att få spela i lagets färger igen.

”De har rivit det på grunderna att han har misskött sig grovt”, skriver L'Equipe. 

I L'Equipe-artikeln framträder fler detaljer om hur Rami gjort sig oönskad i Marseille. Den mest spektakulära händelsen inträffade 20 maj. Då uppgav Rami att han hade en fotskada som hindrade honom från att dyka upp på Marseilles träningspass. Sedan fick klubben veta att Rami samma dag deltagit i ”Fort Boyard”, den franska versionen av tv-klassikern ”Fångarna på fortet”. 

”Ett misslyckande”

Jacques-Henri Eyraud, ordförande i Marseille, hymlar inte med att han sörjer hur Rami gick från att vara en av Ligue 1:s bästa försvarare till en skamfläck för klubben.

– Det är ett misslyckande för alla inblandade, säger Eyraud. 

På privatfronten har Rami nyligen gjort slut med sin ännu mer berömda flickvän, skådespelaren och aktivisten Pamela Anderson. Hon har i sin tur anklagat Rami för att ha utsatt henne för psykisk misshandel under deras tid tillsammans. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.