Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkades av Barça - nu dissar han England

Foto: CLAUDE PARIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Ernesto ValverdeFoto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ernesto Valverde fick sparken av Barcelona.

Nästa anhalt i karriären?

Inte Premier League, enligt Valverde själv. 

– Man måste utnyttja möjligheten till att bo i främmande städer, säger han. 

Ernesto Valverde har varit arbetslös en dryg månad efter att han fick sparken från FC Barcelona i januari. I en intervju med tidningen Goal berättar han om vad han känner inför Premier League.  

– Folk frågar mig ibland: ”Vad tycker du om Premier League?”, varpå jag svarar att jag faktiskt gärna vill till Australien, säger Valverde till Goal och fortsätter: 

– En karriär inom fotbollen varar inte för evigt och ibland tänker man att man måste utnyttja möjligheten till att bo i främmande städer.

Hyllningen till Iniesta

Likt Andrés Iniesta låter Valverde sig inspireras av Japan som en möjlig arbetsplats. Till Goal berättar han att han applåderade Iniestas beslut att flytta till Japan. 

– Du kan ta fantastiska bilder i Japan. Det är så många platser jag skulle vilja besöka. Vi får se vad jag kommer att göra, jag har inte varit arbetslös särskilt länge, så jag behöver inte bestämma någonting än. Jag har ingen tydlig idé för tillfället, säger han till Goal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.