Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sparkade kartong – den träffade Zlatan i huvudet”

Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

I samband med Carlo Ancelottis 60-årsdag lät han sig minnas tillbaka på sin makalösa tränarkarriär i en intervju med Football-Italia. 

Och där fanns Zlatan Ibrahimovic med i en anekdot. 

Den svenske stjärnan ska nämligen ha fått en kartong kastad på sig. 

Napolis tränare Carlo Ancelotti har mäktiga titlar i sin arsenal men det har inte alltid varit smärtfritt. 

I en intervju med Football-Italia tog Ancelotti sig friheten att minnas tillbaka på karriären då han dagen till ära fyllde 60 år. 

På topplistan tar sig finalspel i Champions League in. 

Men det finns också en hel del minnen på botten: 

– Min sämsta prestation i karriären var i Milan, min första säsong, vi spelade så dåligt att vi riskerade vår plats i Champions League. Jag förstörde vårt omklädningsrum då. 

Zlatan: ”Är du arg på mig?” 

Då minns Ancelotti även tillbaka till en annan ilsken omklädningsrumssituation under tiden i Paris Saint-Germain. Då hade han svenske stjärnspelaren Zlatan Ibrahimovic i laget.  

– Den andra var borta mot Evian i Coupe de France för PSG. Jag var absolut vansinnig på Marco Veratti, som lyckats få sig själv utvisad. Då sparkade jag en kartong och det slutade med att den träffade Zlatan Ibrahimovic i huvudet. Då frågade han: ”Är du arg på mig?” Då svarade jag: ”Nej, jag är arg på någon annan...”

Den italienaren avslutar med ett färskt minne från när Napoli förlorade mot Arsenal i Europa League kvartsfinalen. 

– Jag lägger till de första 20 minuterna av vår prestation mot Arsenal i London i Europa League den här säsongen. Det var oacceptabelt.