Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spanska spelarna vill stämma tidningen

Foto: Clive Mason

Spanska fotbollsförbundet väljer att inte göra en rättslig process av uppgifterna om att landslaget påståtts ha spelat klädpoker med kvinnor.

Då tar spelarna saken i egna händer.

Enligt spanska As kommer flera av Spaniens landslagsstjärnor att stämma Globoesporte – på egen hand.

Uppgifterna i brasilianska Globoesporte om att spanska landslagsspelare festade med drinkar, öl och klädpoker förra söndagen har väckt stor ilska.

– Det är ett försök att med lögner håna en generation fotbollsspelare som har visat sig vara bäst, sade Sergio Ramos enligt AP.

Under tisdagen släppte spanska fotbollsförbundet släppte ett uttalande, där de tillbaka visade uppgifterna:

"Spanska fotbollsförbundet förnekar samtliga händelser som rapporteras från brasiliansk media, som smutskastar det spanska landslagets rykte samt våra spelares heder och professionalitet".

Gemensamt beslut

Fotbollsförbudet har också meddelat att de inte kommer vidta rättsliga åtgärder mot Globoesporte. Det får landslagets spelare att ta saken i egna händer.

Enligt spanska As har flera av spelarna gemensamt beslutat att stämma det brasilianska mediet, då man inte anser att spanska fotbollsförbundets uttalande är tillräckligt.

As rapporterar också spelarna inte räds en rättslig process, trots att sajten kan välja att publicera bilder på kvinnorna som deltog i den påstådda festen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!