Foto: Clive Mason
 Foto: Clive Mason

Spanska spelarna vill stämma tidningen

Publicerad

Spanska fotbollsförbundet väljer att inte göra en rättslig process av uppgifterna om att landslaget påståtts ha spelat klädpoker med kvinnor.

Då tar spelarna saken i egna händer.

Enligt spanska As kommer flera av Spaniens landslagsstjärnor att stämma Globoesporte – på egen hand.

Uppgifterna i brasilianska Globoesporte om att spanska landslagsspelare festade med drinkar, öl och klädpoker förra söndagen har väckt stor ilska.

– Det är ett försök att med lögner håna en generation fotbollsspelare som har visat sig vara bäst, sade Sergio Ramos enligt AP.

Under tisdagen släppte spanska fotbollsförbundet släppte ett uttalande, där de tillbaka visade uppgifterna:

"Spanska fotbollsförbundet förnekar samtliga händelser som rapporteras från brasiliansk media, som smutskastar det spanska landslagets rykte samt våra spelares heder och professionalitet".

Gemensamt beslut

Fotbollsförbudet har också meddelat att de inte kommer vidta rättsliga åtgärder mot Globoesporte. Det får landslagets spelare att ta saken i egna händer.

Enligt spanska As har flera av spelarna gemensamt beslutat att stämma det brasilianska mediet, då man inte anser att spanska fotbollsförbundets uttalande är tillräckligt.

As rapporterar också spelarna inte räds en rättslig process, trots att sajten kan välja att publicera bilder på kvinnorna som deltog i den påstådda festen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag