Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spanska ordföranden slår tillbaka mot anklagelser om korruption

Luis Rubiales.
Foto: IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK / IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Gerard Pique.
Foto: PABLO MORANO / BILDBYRÅN

I måndags kom det anklagelser om att Luis Rubiales och Gerard Pique ska ha pressat saudiska myndigheter på mångmiljonbelopp. 

Nu har det spanska fotbollsförbundets ordförande uttalat sig om anklagelserna på en presskonferens. 

– Jag är rasande över alla falska uppgifter som publicerats, säger Luis Rubiales. 

Sedan 2019 har den spanska supercupen spelats med ett nytt format. Det spanska fotbollsförbundet ökade antalet lag från två till fyra och matcherna skulle komma att spelas i Saudiarabien. 

I måndags framkom det uppgifter från den tidningen El Confidencial om att det spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales och Barcelonastjärnan Gerard Pique ska ha varit inblandade förändringen. De ska då enligt avslöjandet ha pressat saudiska myndigheter på stora summor pengar för att affären skulle gå i lås. 

Under onsdagen hölls en presskonferens med Luis Rubiales där han för första gången uttalade sig om anklagelserna. 

- Jag är rasande över alla falska uppgifter som publicerats, och extremt arg över att fått information olagligt stulen från min telefon, sa Rubiales på presskonferensen. 

Ilskan efter avslöjandet

På presskonferensen sa Rubiales att det kontrakt som läcktes i El Confidencial inte längre är aktuellt. 

- Kontraktet som publicerades var en tidig version, som aldrig blev verklighet. Det var ett första utkast och vi förklarade det för journalisten i samband med ett över två timmar långt samtal på fotbollsförbundets huvudkontor. Men han bestämde sig för att publicera det ändå.

Gerard Pique ska även han ha fått frågor om anklagelserna men Barcelonastjärnan hävdar precis som Rubiales att han är skuldfri. 

- Det enda illegala som skett är att de privata ljudupptagningarna läckte till pressen, säger Piqué enligt den spanska tidningen Diario AS.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.