Sergio Ramos lämnar presskonferensen. Foto: Jasper Juinen
Sergio Ramos lämnar presskonferensen. Foto: Jasper Juinen

Spanska ilskan efter klädpoker-uppgifterna

Publicerad

Under gårdagen uppgavs det att spanska landslaget anordnade en fest med drinkar, klädpoker och kvinnor under Confederations cup.

Nu slår landslagets spelare tillbaka uppgifterna – kraftigt.

– Det är ett försök att med lögner håna en generation fotbollsspelare som har visat sig vara bäst, säger Sergio Ramos enligt AP.

Spanska fotbollsförbundet bekräftar att sex av landslagets spelare blev rånade efter matchen mot Uruguay förra söndagen.

Enligt brasilianska Globoesport skedde rånet i samband med en fest på spelarnas hotell, där öl, drinkar och klädpoker med kvinnor ägde rum.

Nu förnekar det spanska landslaget enhälligt att någon fest ägde rum.

– En total lögn, säger Gerard Pique, enligt AP.

– Helt falskt, säger Jordi Alba.

– Det är ett försök att med lögner håna en generation fotbollsspelare som har visat sig vara bäst, säger Sergio Ramos.

"Skadar spelarnas heder"

Real Madrids mittback menar att det är en fråga om moral.

– Man kan inte sätta sina familjer på spel, med de flickvänner och barn vi har. Att hitta på allting med en sådan här historia... På det sättet hoppas jag att lagen gör sin verkan i det här fallet, säger han.

Spanska fotbollsförbundet reagerar också kraftigt på uppgifterna. Under tisdagen släppte de ett uttalande där de förnekade anklagelserna och menade att det "skadar spelarnas heder och deras familjer och vänner"

– Det är i polisens händer nu. Vi känner ingen oro. Våra samveten är rena. Vi är inte här för att prata om fester, vi är här för att spela, säger Ramos.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag