Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spanska ilskan efter klädpoker-uppgifterna

Sergio Ramos lämnar presskonferensen. Foto: Jasper Juinen

Under gårdagen uppgavs det att spanska landslaget anordnade en fest med drinkar, klädpoker och kvinnor under Confederations cup.

Nu slår landslagets spelare tillbaka uppgifterna – kraftigt.

– Det är ett försök att med lögner håna en generation fotbollsspelare som har visat sig vara bäst, säger Sergio Ramos enligt AP.

Spanska fotbollsförbundet bekräftar att sex av landslagets spelare blev rånade efter matchen mot Uruguay förra söndagen.

Enligt brasilianska Globoesport skedde rånet i samband med en fest på spelarnas hotell, där öl, drinkar och klädpoker med kvinnor ägde rum.

Nu förnekar det spanska landslaget enhälligt att någon fest ägde rum.

– En total lögn, säger Gerard Pique, enligt AP.

– Helt falskt, säger Jordi Alba.

– Det är ett försök att med lögner håna en generation fotbollsspelare som har visat sig vara bäst, säger Sergio Ramos.

"Skadar spelarnas heder"

Real Madrids mittback menar att det är en fråga om moral.

– Man kan inte sätta sina familjer på spel, med de flickvänner och barn vi har. Att hitta på allting med en sådan här historia... På det sättet hoppas jag att lagen gör sin verkan i det här fallet, säger han.

Spanska fotbollsförbundet reagerar också kraftigt på uppgifterna. Under tisdagen släppte de ett uttalande där de förnekade anklagelserna och menade att det "skadar spelarnas heder och deras familjer och vänner"

– Det är i polisens händer nu. Vi känner ingen oro. Våra samveten är rena. Vi är inte här för att prata om fester, vi är här för att spela, säger Ramos.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!