Foto: Lee Smith
 Foto: Lee Smith

Spaniens skadeoro – kan missa semifinalen

Publicerad

Spanien tar sig an Italien i semifinalen av Confederations Cup.

I går stod det klart att Mario Balotelli missar mötet – och nu kan även Spanien ha drabbats av dyra förluster.

Både Cesc Fàbregas och Roberto Soldado riskerar nämligen att missa matchen.

Under gårdagen tränade varken Cesc Fàbregas eller Roberto Soldado med det spanska landslaget inför semifinalen mot Italien i Confederations Cup.

De båda spelarna ska ha dragit på sig muskelskador i matchen mot Nigeria – och fick i stället för att träna genomgå röntgen.

"Mot bakgrund av testresultaten utesluter vi inte spel i semifinalen för någon av spelarna. Även om det slutgiltiga beskedet kommer att vänta in i det sista", meddelade förbundet på sin hemsida.

Målskyttar direkt

Båda spelarna imponerade i den första matchen, mot Uruguay – då Roberto Soldado gjorde 2-0-målet.

I semifinalen kommer man att möta Italien – som saknar Mario Balotelli och Ignazio Abate. Även Ricardo Montolivo riskerar att missa matchen, samtidigt som Andrea Pirlo och Daniele De Rossi är tillbaka i startelvan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag