Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sorgligt att se honom där i hotellreceptionen”

Foto: FERNANDO LLANO / AP
Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX REX FEATURES
Foto: EPA / News Team International
Foto: STEVE FINN/SPLASH NEWS / STEVE FINN/SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Paul Gascoigne har skapat en rad mörka rubriker de senaste åren.

Nu berättar Michael Owen om sitt märkliga möte med barndomsidolen under tiden i Real Madrid.

”Det var något oerhört sorgligt och gripande över det”, skriver Owen i sin nya självbiografi.

Efter avslutad karriär har det mesta kring Paul Gascoigne kretsat kring diverse skandaler och långvariga alkohol- och drogmissbruk.

Alarmerande bilder på den engelske fotbollsikonen spreds över världen, men de senaste åren verkar 52-åringen ha fått större ordning på sitt liv. Så sent som i våras gjorde han comeback på fotbollsplanen då Tottenhams och Inters legendarer möttes på den nya arenan i London.

Under 1990-talet var Paul Cascoigne en av Englands största fotbollshjältar och en av mittfältarens många beundrare hette Michael Owen.

Den tidigare Liverpool- och Real Madrid-stjärnan kom nyligen ut med sin nya självbiografi ”Reboot - My Life, My Time” och där beskriver han ett märkligt möte med sin barndomsidol.

Det hade gått sex år efter att han som tonåring slagit igenom med dunder och brak under VM i Frankrike och efter flera framgångsrika säsonger i Liverpool hade han skrivit på för Real Madrid.

Owen om Gascoigne: ”Oerhört sorgligt”

Väl i den spanska huvudstaden, på Galácticos träningsanläggning, möttes Owen av synen av sina gamla barndomsidol Paul Gascoigne. I boken skriver Owen att ”Gazza” stod i receptionen med sina fotbollsskor i handen.

Vid den här tiden var Gascoigne 38 år gammal och karriären var avslutad.

”Jag gick in till receptionen och där stod Gazza framför mig. Han hade sina fotbollsskor med sig och för en hundradelssekund tänkte jag 'Va? Har vi värvat honom?'”, skriver han enligt The Sun. 

Berättelsen fortsätter:

”Sedan insåg jag snabbt att hur bra än han hade varit tidigare så fanns det ingen chans att Real Madrid skulle värva Paul Gascoigne 2005. Allt jag kan säga är att att Gazza inte såg ut att vara särskilt stabil psykiskt. Det var på ett sätt fantastiskt att se honom, men det fanns också något oerhört sorgligt och gripande över bilden av en av mina största idoler stå där, i receptionen med sina fotbollsskor i handen”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.