Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick halsont - dog fyra dagar senare

Stjärnornas uppmaning: "Stanna hemma"
På sjukhuset upptäckte läkarna att Francisco hade både corona och leukemi.Foto: Facebook.
Francisco Garcia blev 20 år.Foto: Facebook.

Fotbollstränaren Francisco Garcia, 20, kände sig hängig och kördes in till sjukhus.

Fyra dagar senare var han död.

Nu berättar familjen om den bottenlösa sorgen – och läkarnas upptäckt av såväl leukemi som corona.

– Vi visste att coronaviruset dödade människor, men vi trodde aldrig att det skulle ta ”Francis”, säger styvpappan Juan Fernandez till The Sun.

Den 20-årige Francisco Garcia var tränare i den spanska fotbollsklubben Atlético Portado Alta. I fredags blev han inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av smittan och efter det gick allting väldigt fort.

Väl på sjukhuset upptäckte läkarna att Garcia dessutom led av lunginflammation och leukemi och fyra dagar senare somnade han in.

– Han var en trevlig, ung kille och dessutom en duktig fotbollstränare. Vi är fortfarande i chock, säger Atlético Portado Altas ordförande Pepe Bueno.

Garcia sörjs inom fotbollsvärlden och sticker med sin unga ålder ut rejält i statistiken över människor som dött i sviterna av coronaviruset. Den unge spanjorens familj är lamslagen efter de tumultartade dagarna.

– Vi är förkrossade och fortfarande i chock. Han var en så hälsosam kille som älskade livet och fotbollen. Han blev bara 20 år gammal, säger Garcias styvpappa Juan Fernandez till The Sun. 

Familjens sorg efter 20-åringens död

Han berättar vidare att 20-åringens mamma är försatt i en sådan chock att hon inte kan tala med tidningen.

– Han bodde ju fortfarande hemma hos oss och han kände sig lite hängig. Vi trodde att det handlade om en vanlig förkylning. Han var öm i halsen, men hade ingen feber, och tillbringade helgen i soffan där han låg och kollade på tv.

Enligt Juan Fernandez uppsökte de en läkare, som skickade hem 20-åringen med paracetamol och orden ”Ni behöver inte vara oroliga”.

Men den unge spanjorens hälsotillstånd blev allt sämre och till slut lades han in på sjukhus. Läkarna konstaterade att Garcia smittats av coronaviruset, men de upptäckte också att han led av leukemi och lunginflammation.

Fyra dagar senare dog han på sjukhuset. 

– Det var så mycket att ta in. Vi visste att coronaviruset dödade människor, men vi trodde aldrig att det skulle döda ”Francis”. Att få beskedet att han hade leukemi var ett hårt slag, men det är behandlingsbart och vi hade kunnat överväga en benmärgstransplantation om det hade funnits tid, säger Fernandez.

– Sen fick vi veta att han hade dött på söndagen. Under de här fyra dagarna hade vi endast telefonkontakt med sjukhuset, vi fick inte träffa ”Francis”. Vi fick inte se honom och vi fick inte säga adjö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.