Solo rasar mot Zlatan: ”Han är en hycklare”

Foto: ROY K MILLER / REX/IBL
Foto: FEDERICO PROIETTI / AVALON / STELLA PICTURES/FEDERICO PROIETTI / AVALON AVA
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic kritiserade basketstjärnan LeBron James för hans politiska engagemang. 

Nu rasar den tidigare målvakten Hope Solo mot svensken. 

– Jag tycker han är en hycklare, säger hon enligt BeIN Sport.  

Den svenske anfallsstjärnan kritiserade NBA-proffset LeBron för hans politiska engagemang i en intervju som har publicerats på Discovery+. 

– Jag gillar att se på basket väldigt mycket och LeBron (James) är ett fenomen i det han gör. Men jag gillar inte när personer som har någon slags status samtidigt sysslar med politik. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör, sa Zlatan Ibrahimovic.

LeBron, som har uppmärksammats för sina engagemang mot rasism och sociala orättvisor, svarade sedan på kritiken.

– Det är ju roligt att just han skulle säga det, för jag tror att det var 2018 när han var i Sverige som han pratade om exakt samma saker. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen. Visst sa han det? Ja. Jag tror det i alla fall. Jag är utbildad och har koll, så jag är fel kille att ge sig på, sa NBA-stjärnan. 

Solo rasar mot Zlatan

Milanstjärnan har kritiserats från flera olika håll efter sitt uttalande mot James.

”Zlatan har förlorat mycket respekt från många den här veckan”, skrev Sports Illustrateds reporter Grant Wahl på Twitter.

LA Times fotbollsexpert Kevin Baxter, som bevakade Ibrahimovic under åren i Galaxy, reagerar med en liknande kommentar. 

”För någon som kallar Muhammad Ali för sin idol har Zlatan Ibrahimovic mycket att lära”, skriver Baxter i en krönika.

”Han är en hycklare”

 Nu rasar också den tidigare amerikanska målvakten Hope Solo mot Zlatan.  

– Zlatans kommentarer var opåkallade, obildade, dåraktiga och dumma. Jag tycker att han är en hycklare. Vad jag vet är att tystnad inte förändrar världen. Zlatan kommer troligtvis inte förändra världen, säger Solo till amerikanska BeIN Sport

Hope Solo beskrivs som en av världens mest meriterade målvakter och ett förflutet i klubbar som Göteborg FC och Seattle Sounders. Hon spelade över 200 landskamper för USA:s landslag mellan åren 2000-2016 och bland annat två OS-guld på meritlistan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.