Foto: Petter Nilsson Nils
 Foto: Petter Nilsson Nils

SOK lovar damerna en storsatsning

Publicerad
Här firar Victoria Svensson och Lotta Schelin OS-biljetten.
Och nu görs allt för att VM-fiaskot inte upprepas.
Därför storsatsar Sveriges olympiska kommitté på damlandslaget - med rekordbidrag.
- Jag saknar ett guld i ett stort mästerskap, säger "Vickan" och skålar.
Efter 3–1 mot Danmark i returmatchen på Råsunda i går kväll är damlandslaget klart för OS i augusti nästa år.
Redan i dag sätter sig förbundskapten Thomas Dennerby ner med Peter Reinebo, SOK:s fotbollsansvarige sportchef.
Och de har ett enda mål – att se till att det inte blir någon ny missräkning i Kina. I september lyckades ju damerna inte ta sig vidare från gruppspelet i VM.
– Det blir bland annat ett förläger en vecka i Japan för att klara tidsomställningen. Veckan innan dess ligger laget på träningsläger i Sverige, säger Reinebo.
Ett upplägg påminnande om VM.

Samlas fler dagar

Nytt blir att svenskorna redan i juli samlas för både matcher och träning – ”mot tufft motstånd”.
– Vi vill bidra till att de ut-ökar sina landslagsdagar för bästa möjliga OS-förberedelser. Målet är medalj, konstaterar Reinebo.
Under våren behålls damlandslagets program med bland annat Algarve Cup i Portugal och landskamper.
Även de individuella spelarna ska känna av SOK:s ökade satsning. En dryg miljon kronor – nästan en fördubbling jämfört med 2005 och 2006  – fördelas på 20 olika stipendier. Dessutom tillkommer 150 000 kronor för ”utveckling av landslagsspelarnas fysiska status”.
Dennerby räknar med att samtliga spelare från i går satsar vidare mot OS – även tveksamma som Frida Östberg, Hanna Marklund och Victoria Svensson.
– Jag ska ha semester två veckor i Thailand och därefter operera menisken i vänster knä. Sedan tar jag ställning till OS, säger ”Vickan”.
Men visst skulle det smaka med en olympisk medalj?
– Jag saknar ju ett guld i ett stort mästerskap. Är det nog svar på din fråga?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag