Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Socrates död i septisk chock

Foto: Andre Penner
80-talsstjärnan Socrates har avlidit på ett sjukhus i Sao Paolo, skriver tidningen AS.
Den före detta brasilianska landslagskaptenen avled i en så kallad septisk chock.
Han blev 57 år gammal.
Kaptenen i Brasiliens landslag från VM 1982 och 1986, Socrates, avled på söndagsförmiddagen i en septisk chock, en form av blodtryckfall som inte går att hejda.
Socrates har vårdats för sina besvär sedan i september.
Enligt AP smittades han sannolikt av matförgiftning, vilket ska ha orsakat blodtrycksfallet. Hans tillstånd har snabbt försämrats och nyligen rapporterade AP om att Socrates vårdades på sjukhus och att han nu hölls vid liv med hjälp av respirator.

Festprisse

På tisdagen så avled han, rapporterar spanska tidningen AS.
Förutom att ha varit kapten och stjärnspelare i Brasilien (22 mål på 60 landskamper) så var Socrates känd som en festprisse av rang.
Det var allmänt känt att han drack stora mängder alkohol vid sidan av planen under karriären, både som stjärna i den inhemska ligan och som utlandsproffs hos Fiorentina.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.