Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smälter ner pokalen – efter sin ligaseger

Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRO SHOTS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Det nederländska fotbollslaget Ajax vann nyligen ligan för 35:e gången. Men silverskölden som mästaren får kommer inte att bli kvar i klubben.

På sin webbplats skriver Ajax att man kommer smälta ner pokalen och göra om den till sammanlagt 42 000 små stjärnor, som kommer att delas ut till säsongskortsinnehavare.

Den nederländska ligan har spelats inför tomma läktare på grund av coronapandemin och Ajax vill hedra och hylla supportrarna som inte fick se sitt lag på plats den här säsongen.

– Efter ett turbulent år ser vi till att våra supportrar känner sig delaktiga i den här ligatiteln, säger den förre stormålvakten Edwin van der Sar, som numera är vd i klubben, i ett uttalande.

Ajax vann även den nederländska cupen den här säsongen.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1392376271632482305

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.