Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Slår tillbaka efter Ronaldos rekord

Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Med sina 760 mål blev Cristiano Ronaldo historisk. 

Han gick om Josef Bican och är numera spelaren som har flest mål i världsfotbollen. 

Men nu slår tjeckiska fotbollsförbundet tillbaka och menar att Bican har gjort 821 mål. 

Det var under finalen i den italienska supercupen som Cristiano Ronaldo slog till. Portugisen satte 1-0 i en match som slutade 2-0. Målet var Ronaldos 760:e i karriären och innebar att han har slagit alla tiders målrekord. Tidigare hade Josef Bican rekordet för sina 759. 

Men det stämmer inte alls, hävdar Tjeckiens fotbollsförbund. På Twitter skriver de att Bican egentligen har gjort 821 i officiella tävlingsmatcher, rapporterar bland annat Sky sports. 

”Det tjeckiska fotbollsförbundets historie- och statistikkommitté har räknat alla mål som Jose Bican gjorde under sin aktiva karriär. Vi har kommit fram till att han gjorde totalt 821 i tävlingssammanhang. Således behöver Cristiano Ronaldo göra 62 mål till för att vara etta, skriver Tjeckiens fotbollsförbund”. 

https://twitter.com/ceskarepre_eng/status/1352224433264500736

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.