Slår definitivt hål på Zlatan-flytt till PSG

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic går in i EM-slutspelet i Polen/Ukraina i sitt livs form. Samtidigt omgärdas han av envisa rykten om att PSG vill köpa supersvensken.

Zlatan har tidigare klargjort att han trivs i Milan – och nu dementeras en möjlig affär från högsta håll i Frankrike.

– Vi letar efter en anfallare och har flera olika alternativ, men Ibrahimovic är inte på vår lista, säger PSG:s generaldirektör Jean-Claude Blanc.

Nyligen publicerade uppgifter från Italien avslöjar att Paris Saint-Germain lagt ett erbjudande på bordet värt 360 miljoner kronor för Zlatan. Den franska storklubben ska också vara intresserad av Milan-kollegan Thiago Silva.

Samtidigt som Milans vicepresident Adriano Galliani dementerat flyttuppgifterna och sagt att det är ”99,9 procent säkert” att Zlatan stannar i Milano-klubben har flyttryktena alltså fortsatt att spridas, trots att såväl tränaren som sportchefen i PSG, Carlo Ancelotti och Leonardo, sagt att det inte finns några bud lagda.

"Inte varit några bud på svensken"

– Det finns inga bud eller överenskommelse mellan klubbarna, men det är en bra spelare som vi alla vet, har sportchefen Leonardo sagt till SPORT-Expressen för några dagar sedan.

Och frågan är om inte självaste generaldirektören för PSG nu slår definitivt hål på uppgifterna att Ibrahimovic spelar i Frankrike kommande säsong.

– Det har inte varit något bud på svensken, bekräftar Jean-Claude Blanc för franska radiokanalen RMC.

Letar anfallare - men inte Zlatan

Han fortsätter:

– Vi letar efter en anfallare och vi har flera olika alternativ, men Ibrahimovic är inte på vår lista, klargör han.

Zlatan, som har gjort hela 28 mål på 32 matcher i Serie A den gångna säsongen, sade så sent som efter genrepet mot Serbien på Råsunda att han trivs i Milan och inte har några planer på att flytta.

– Vad jag ska göra? Paris? Nej, nej, nej. Jag tillhör Milan, jag har ett kontrakt med Milan, jag är lycklig där. Det har inte hänt något nytt. Det går ett stort rykte i Europa nu, men det finns ingen sanning i det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag