Margret Lara Vidarsdottir.
Margret Lara Vidarsdottir.

Skyttedrottningen åtetvänder till KDFF

Publicerad

Skyttedrottningen Margret Lara Vidarsdottir, 25, återvänder till Kristianstads DFF.

Enligt uppgifter till Kvällsposten är det klart att hon kommer tillbaka till KDFF när kontraktet i Tyskland går ut i sommar.

Den isländska anfallsstjärnan kan därmed göra comeback i damallsvenskan efter OS.

– Jag kan inte säga nej till att vi har pratat, säger hon till Kvällsposten.

Efter en skadefylld säsong i Turbine Potsdam går Margret Lara Vidarsdottirs kontrakt med klubben ut i sommar. De nyblivna tyska mästarna har aviserat att de inte tänker förlänga avtalet med den isländska 25-åringen.

Enligt Kvällspostens uppgifter ska en övergång till Kristianstad nu vara nära.

Senast isländskan spelade i KDFF gjorde hon 16 mål, vilket innebar delad skytteligaseger.

– Jag har ingen kommentar till det. Hon är en väldigt duktig spelare som vi gärna skulle vilja ha tillbaka i klubben någon gång i framtiden, men det finns inget klart mellan oss nu, säger KDFF:s tränare Elisabet "Beta" Gunnarsdottir.

Margret Lara Vidarsdottir:

– Jag kan inte säga något om det. Jag har inte hört något konkret från Kristianstad än, men jag trivdes bra där. Jag kommer själv från en liten by på Island så det var helt fantastiskt för mig att få komma till Kristianstad.

"Precis kommit hem"

Har du pratat med "Beta"?

– Ja, det kan jag inte säga nej till. Jag har känt henne länge och följer hur det går för laget. Dessutom känner jag ju flera av spelarna så vi håller kontakten.

– Jag har precis kommit hem till Island och börjat träna med landslaget (som möter Bulgarien och Ungern). Just nu är det bara det jag fokuserar på. Sen har jag haft problem med baksida lår så jag vill fixa det först, säger Margret Lara Vidarsdottir.

Vidarsdottirs skador har berott på överbelastning. I våras bröt ett gräl ut när hennes tyska klubb anklagade henne för att vara dåligt tränad.

– Det verkar inte finnas en tradition av att träna på Island, sa tränaren Bernd Schröder till Kristianstadsbladet då.

Vidarsdottir:

– Jag har varit övertränad och på grund av det har mina skador kommit. Om jag tränar för mycket blir det inte bra. Jag måste styra över hur jag tränar och det jag måste göra nu är att återhämta styrkan och kraften i mina ben. Det kan jag göra genom att styra över hur mycket jag tränar, men det var svårt att göra det i Potsdam.

Vill vara proffs

Har du gett upp drömmen om spel utanför Norden?

– Jag vill hålla min proffsdröm vid liv. Jag vill fortsätta spela professionellt, det är min målsättning. Men jag måste få lite tid till att återhämta min kropp först, sen vill jag börja titta framåt.

– Det var helt fantastiskt i Potsdam. Meningen var att åka dit för att vinna guld och det gjorde vi. Jag är väldigt nöjd med det, men jag hade gärna velat kunna spela mer. På grund av mina skador var inte det möjligt, men jag har fått mycket erfarenhet av tiden i Tyskland.

Enligt Kvällspostens uppgifter är övergången nära att bli helt klar. Papperna ska inte vara påskrivna, men spelaren och klubben är överens om att hitta en lösning.

"Mycket positivt"

Isländskan kommer att ansluta till den hårdsatsande klubben under sommaren och vara redo för spel i damallsvenskan efter OS (Kristianstad har OS-uppehåll den 4 juli-19 augusti).

Det skulle betyda att KDFF då har fyra anfallare av toppklass: Svenska landslagsspelarna Susanne Moberg och Kosovare Asllani (båda med i Thomas Dennerbys trupp som togs ut i går), danska landslagsanfallaren Johanna Rasmussen, samt Vidarsdottir.

Skulle du kunna tänka dig att återvända till Kristianstad?

– Ja, självklart skulle jag kunna tänka mig det. De har visat, både i fjol och i år, att de kan spela en bra fotboll. Det är mycket positivt i Kristianstad och jag hade det skönt där.

– Men man vet aldrig vad som händer. Jag vill se över mina möjligheter nästa vecka och sen får vi se vad som händer, säger Vidarsdottir.

Kristianstad möter i dag Linköping i Svenska cupen.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag