Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle med glädje ta ett steg åt sidan”

Robert Moreno tog över ”La selección” när Enriques dotter blev sjuk.Foto: ALTER PHOTOS / ALTER PHOTOS/SIPA USA SIPA USA
Luis Enriques dotter Xana blev nio år gammal.Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Luis Enriques nioåriga dotter gick bort för knappt en vecka sedan.

Hans efterträdare i det spanska landslaget lämnar sin roll om Enrique vill komma tillbaka.

– Vänner går före vilket projekt du än har, säger Robert Moreno på en presskonferens.

Luis Enrique avgick i juni från jobbet som Spaniens förbundskapten, efter bara nio månader. ”Personliga skäl” var anledningen bakom hans avhopp och förra veckan kom förklaringen. Hans nioåriga dotter Xana avled då till följd av fem månaders kamp mot skelettcancer.

Så här skrev Enrique på Twitter då:

”Vår dotter Xana gick bort i eftermiddags, nio år gammal, efter fem månaders intensiv kamp mot osteosarkom. Vi tackar för all den kärlek och det stöd som visats oss under dessa månader. Vi vill också tacka personalen på sjukhusen San Joan de Deu och Sant Pau för deras hängivenhet och den vård vår dotter fick. Vi kommer att sakna dig väldigt mycket och vi kommer att minnas dig varenda dag i resten av våra lov - i hopp om att vi en dag ses igen. Du är stjärnan som guidar vår familj”.

Vill att Enrique tar över igen

Kondoleanserna till tränaren och hans anhöriga har strömmat in från fotbollsvärlden sedan dess. Robert Moreno som efterträdde Enrique i det spanska landslaget säger också att han gärna skulle stiga åt sidan om han vill komma tillbaka. 

– Jag tycker att vänner går före vilket projekt du än har i livet. Om de inte gör det tycker jag att man förlorar något som människa, säger Moreno på en presskonferens inför EM-kvalet.

Han vill ge allt stöd han kan till Enrique.

– Om det kommer en tid då han bestämmer sig för att han har lust att komma tillbaka som tränare kan han räkna med oss och prata med oss. Jag skulle vara den förste som blev glad över att ta ett steg åt sidan och jobba med honom igen.

”Vi ska försöka skapa glädje”

Spanien har vunnit sina fyra inledande EM-kvalmatcher. Nu möter laget Rumänien på bortaplan under torsdagen innan man möter Färöarna hemma på söndag. Robert Moreno vill att hans lag ska skapa glädje med sina prestationer.

– Det har varit en svår vecka. Vi ska försöka skapa glädje i en mycket svår tid, det är vad vi kan göra, säger Moreno.