Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle jag bli en flicka som Zlatan utnyttjar?”

Emilia Larsson i Hammarby
Zlatan Ibrahimovic under en träning med Hammarby
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Zlatan Ibrahimovic tränade i veckan med Hammarbys damlag.

Anfallaren Emilia Larsson passade på att ta en bild med Zlatan som hon la upp i sociala medier – där hon möttes av flera nedvärderande kommentarer. 

21-åringen kände sig till slut manad att rensa upp i sitt kommentarsfält. 

– Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt, säger Emilia Larsson. 

När Serie A sköts upp på grund av coronaviruset lämnade Zlatan Ibrahimovic Milano för Stockholm. Där har 38-åringen flera gånger tränat med Hammarbys herrlag – men i veckan dök Ibrahimovic, som också är delägare i klubben, upp på damlagets träning. 

Att få sällskap av Zlatan Ibrahimovic på träningen var stort för anfallaren Emilia Larsson. Hon beskriver det som ”en av de största händelserna i livet”. 

– Världens häftigaste grej. Att han som är så stor kommer ner och träna med oss, jag talar nog för alla när jag säger att det är en av de häftigaste upplevelserna någonsin. Att få se honom live på träning och få tips av honom, jag tror att många skulle vilja byta plats med oss, säger Larsson. 

21-åringen tog en bild med Zlatan som hon lade upp på sociala medier. Då möttes hon inte enbart av kommentarer från personer som delade hennes egen entusiasm. 

Emilia Larsson om kommentarerna på Zlatan-bilden

Dels påpekade vissa att det i coronatider rekommenderas att hålla två meters avstånd mellan varandra. 

– Jag har all respekt för att folk skriver om det, säger Larsson. 

De synpunkterna har hon låtit stå kvar – men kommentarer av en annan karaktär kände hon sig manad att ta bort. 

– Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt, jag trodde att jag hade slutat förvånas av människor. Men tydligen inte.

– Det var extremt nedvärderande kommentarer om vad Zlatan kanske råkat säga tidigare om damfotbollen och att jag på något sätt skulle bli en liten flicka som Zlatan utnyttjar för att sudda bort den bilden. Jag vet inte allt vad det var. Det kände inte jag att det hörde till saken. 

Hur kändes det att se det?

Egentligen bryr jag mig inte om det, för ingen kommer kunna ta ifrån mig den händelsen. Det är en av de största händelserna i mitt liv, att få träna med en av världens bästa fotbollsspelare och prata med honom om allt möjligt.

Vad kan det betyda för laget?

– Svårt att säga... Vi har märkt att vi fått mycket ögon på oss efter att han var där, det är någonting vi njuter av så klart och tar med oss på ett positivt sätt. 

”Det är då vi ska vara som bäst”

Emilia Larsson kom till Hammarby från Norrköping inför förra säsongen. Hammarby gjorde då sin första säsong i Elitettan, och var nära att ta klivet upp i damallsvenskan direkt – men missade avancemang efter att ha tappat poäng mot BP i den näst sista omgången. 

Larsson är revanschsugen inför säsongen, som preliminärt är planerad att starta 31 maj. 

– Vi siktar på 31 maj, det är då vi ska vara som bäst så vi tränar på och kör som fan nu. Jag tror att vi kommer vara ett mer spelande lag jämfört med förra året, vi har fått in nya spelare som kan bidra och vi som var kvar sedan förra året är också skittaggade att ta revansch. 

Vad har du personligen för mål?

– Jag har sagt tidigare att jag vill utvecklas med laget och individuellt så mycket som möjligt, jag tror att jag kommer kunna göra det i år med bättre spelare runtomkring mig. Jag hoppas jag kan ta en startplats och få spela så mycket som möjligt och utvecklas på träning och i match. 

https://twitter.com/Emilialarsson14/status/1253744239931985925

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.