Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skriver på nytt långt kontrakt med Chelsea

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: FOTOARENA / FOTOARENA/SIPA USA SIPA USA

Jonna Andersson har skrivit ett nytt kontrakt med Chelsea. 

Landslagsförsvararen blir kvar i den engelska storklubben i ytterligare minst tre år.

– Jag är riktigt glad, säger Jonna Andersson i ett pressmeddelande. 

Efter SM-guldet 2017 lämnade Jonna Andersson Linköping och damallsvenskan för spel i storklubben Chelsea. Sedan ankomsten har hon spelat en stor roll i det engelska klubblaget. 

Trots att hon nyligen förlorade sitt tröjnummer när klubben värvade storstjärnan Sam Kerr väljer Chelsea nu att förlänga hennes kontrakt. 

– Det betyder jättemycket, det är en väldigt professionell klubb och jag har njutit av mina två år här. Jag är riktigt glad över att stanna till 2022, säger 26-åringen på klubbens hemsida. 

Tränaren Emma Hayes berömmer svenskan: 

– Hon är en intelligent och taktisk spelare och jag hoppas att vi kan utveckla henne ytterligare. Hon har haft en bra start här vilket vi hoppas kunna bygga vidare på och jag är väldigt glad att hon har beslutat att stanna hos oss framöver, säger Hayes till hemsidan.

I Chelsea spelar också landslagskollegan Magdalena Eriksson som nu gör sin första säsong som lagkapten för laget. Chelsea leder just nu ligan och är efter sex spelade omgångar obesegrad.