Skriver kontrakt värt 15 miljoner om året

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Fredrik Ulvestad, 28, lämnade Djurgården efter säsongen.

Nu kan SportExpressen avslöja att den norske mittfältaren är detaljer från att bli klar för kinesiska Qingdao Huanghai FC som spelar i högstaligan.

Om spelaren klarar den obligatoriska läkarundersökningen kommer Ulvestad skriva på ett tvåårskontrakt som är värt omkring 15 miljoner kronor netto per år.

Fredrik Ulvestads sejour i Djurgården stannade vid tre år. Under tiden i klubben vann den norske mittfältaren ett SM-guld och ett cupguld innan han lämnade efter att hans kontrakt med Blåränderna löpt ut efter säsongen 2020.

Detaljer från flytt till Kina

Inför den sista matchen hemma mot Varberg i allsvenskan uttryckte han sin kärlek till Djurgården efter sina tre år.

– Jag har blivit kär i Djurgården och Stockholm är en jättefin stad. Det har varit en fantastisk tid. Människorna och supportrarna i klubben är fantastiska. Jag har känt mig välkommen från dag ett, sa Ulvestad till SportExpressen.

Intresset för Ulvestad har varit stort under tiden han suttit på ett utgående kontrakt. Det har funnits konkret intresse från turkiska klubbar samt franska Toulouse. Men det står nu helt klart att det inte blir spel i vare sig Turkiet eller Frankrike för 28-åringen.

Så mycket är kontraktet värt

Enligt uppgifter till SportExpressen är Fredrik Ulvestad detaljer från att bli klar för den kinesiska klubben Qingdao Huanghai FC som spelar i den kinesiska högstaligan. Om allt går som det ska och spelaren klarar den obligatoriska läkarundersökningen kommer 28-åringen att skriva på ett tvåårskontrakt som är värt omkring 15 miljoner kronor netto per år. 

Ulvestad har även en option i kontraktet som gör det möjligt att förlänga avtalet med ytterligare ett år. Ulvestads agent Blash Hosseini kommenterar uppgifterna.

– Vi har konkreta bud på Fredrik och ett av dem är från Kina, det kan jag bekräfta, utan att gå in på närmare detaljer, säger han.

Om inget oförutsett sker kommer övergången att bli officiell inom den närmsta veckan och därmed fortsätter Ulvestads karriär i Kina efter att ha spelat i Djurgården, Burnley, Charlton Athletic samt Ålesund. Ulvestad har även fyra a-landskamper för Norge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.