Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skriver jättekontrakt: ”Är en lyckosam kille”

Glenn Strömberg.
Foto: ADAM WRAFTER / BILDBYRÅN
Foto: KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK / KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Glenn Strömberg, 62, förlänger med Viaplay till 2026.

Hans längsta kontrakt hittills.

– Jag är en lyckosam kille som får fortsätta jobba med det jag älskar, säger experten.

2008 meddelade Viasat, nu Viaplay, att de gjort klart med den svenske fotbollsikonen Glenn Strömberg.

Därefter har samarbetet fortsatt – och kommer också att fortsätta länge till. Den 62-årige fotbollsexperten har nämligen skrivit på ett nytt avtal med Viaplay som sträcker sig över säsongen 2025/2026.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Vi brukar skriva över tre år, men när de nu föreslog fyra år så kändes det jätteroligt. Det fanns ingen tvekan från min sida, det gick väldigt fort att komma överens, säger Strömberg.

Han fortsätter: 

– Det är få förunnat att få jobba med något som man har så stor erfarenhet av, jag är ju ganska trygg i den här tillvaron. Det är inte så att jag kommenterar någon rymdfarkost som ska upp till månen och bara ”Oj, vad bra det här går, vad duktiga de är”.

– De är uppenbarligen nöjda med mig och jag är väldigt nöjd med dem. Jag är en lyckosam kille.

Han sörjer fortfarande att man tappade rättigheterna till Champions League, men med Premier League och kommande EM- och VM-kval för herrlandslaget sitter Viaplay fortsatt på flera av de tyngsta rättigheterna.

Strömberg klar för fyra nya år med Viaplay

Något som innebär att Strömberg kommer vara med på det svenska landslagets resa mot VM 2026, som arrangeras i Kanada, Mexiko och USA.

– Rättigheter kommer och går och nu har vi landslaget i stället. Och det är också väldigt stort och fint. Vi har alltid haft fantastiska rättigheter på Viaplay. För mig är fotboll alltid fotboll, men man vill ju göra de största grejerna, så är det ju alltid och det känns fantastiskt kul med landslaget.

Våren kommer han mestadels att tillbringa i England, något Strömberg ser fram emot. En anledning till att han trivs så bra med sitt arbete är kollegerna.

– Det är väldigt roligt för mig att få jobba med flera olika kommentatorer och jag trivs så himla bra med alla. De är väldigt olika varandra. Med Niklas Holmgren får jag ta lite mer logistiskt ansvar medan han håller i gång snacket, säger Strömberg och skrattar.

– Med Henrik Strömblad blir det precis tvärtom och med Anders Bjuhr, som är den yngste av oss, får man ta del av en yngre persons tankar och idéer. Det gör också att jag känner mig yngre. Jag trivs lika bra med alla tre, men omväxling förnöjer, som man brukar säga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.