Foto: MIRKO KAPPES / IMAGO/FOTO2PRESS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: MIRKO KAPPES / IMAGO/FOTO2PRESS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: MIRKO KAPPES / IMAGO/FOTO2PRESS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: MIRKO KAPPES / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: MIRKO KAPPES / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: MIRKO KAPPES / IMAGO/FOTO2PRESS IMAGO SPORTFOTODIENST

Skrällsegern som är en dröm för Sverige

Publicerad

Ryssland fick en flygande start på EM-äventyret när de skrällartat slog Italien med 2–1 efter stort drama. Ett resultat som sätter Sverige i drömposition vid seger mot Tyskland i kväll.

– Vilken triumf för ryskorna, säger TV 4:s kommentator Jesper Hussfelt.

Det ryska laget är näst lägst rankat i hela turneringen efter Portugal, och de hade aldrig tidigare vunnit en EM-match.

I premiärmatchen i Sveriges grupp B stod de för en mindre knall när de besegrade Italien, med plats 18 på världsrankingen, med 2–1.

– Det här var oväntat, konstaterade TV 4:s expert Hanna Marklund.

Två gånger Elena

Trots att Italien hade spelmässigt övertag var det Ryssland som stod för målproduktionen. Elena Danilova skickade in 1-0 redan efter 9 minuter efter ett distansskott som studsade över Italiens målvakt Chiara Marchitelli. Elena Morozova stänkte in tvåan en dryg kvart senare.

Italien reducerade sent efter att Rysslands målvakt Tatyana Scherbak kommit på mellanhand, där Ilaria Mauro var sist på bollen.

Italien forcerade hårt på stopptid och hade en kvitteringsboll inne i nät i slutminuterna - men det vinkades av för offside, trots protester från de italienska spelarna.

– Det är inte offside, slår TV 4:s expert Malin Swedberg fast.

Drömresultat för Sverige

För svensk del innebär det att Sverige vid seger mot Tyskland senare i kväll kan säkra avancemang redan i andra omgången mot just Ryssland fredagen den 21 juli.

Sverige avslutar gruppspelet mot Italien tisdagen 25 juli.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag