Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skrällen: Kan ta över oväntat lag

Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Erik Hamrén är på väg mot ett nytt jobb. 

Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar Sveriges förre förbundskapten om att bli ny general manager i Mamelodi Sundowns i Sydafrika. 

 

EM-slutspelet i Frankrike blev förbundskapten Erik Hamréns sista. Hans kontrakt med Svenska fotbollförbundet gick ut sommaren 2016 och det blev ingen förlängning. IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson tog över efter Hamrén och för Sveriges del väntar nu två tuffa Play off-matcher mot Italien. 

Erik Hamrén blev rådgivare

Hamrén var länge arbetslös men tog över som rådgivare i Örgryte i superettan för några månader sedan. Han nämndes också direkt som en av huvudkandidaterna till att ta över som huvudtränare permanent nästa säsong. Något som Hamrén själv snabbt gick ut och dementerade då han menade att det enbart var aktuellt med ett nytt jobb utomlands 

Kan bli manager i Mamelodi Sundowns

Och nu kan Hamrén ha hittat sitt jobb. Göteborgs Posten skrev i går att Hamrén hade lämnat Göteborg för att förhandla med en klubb utanför Europa. 

 

LÄS MER: Patrick Ekwall: Jag tycker synd om Erik Hamrén

 

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben Mamelodi Sundowns i Sydafrika och det handlar om en tjänst som general manager i klubben. Klubbens tidigare general manager avgick för en tid sedan och just nu har klubben en tillfällig GM i form av Yogesh Singh. 

Tidigare tränats av Hristo Stoichkov

De letar efter en ny person till den posten och nu är alltså Erik Hamrén en av kandidaterna. Mamelodi Sundowns är just nu åtta i ligatabellen med fyra vinster och tre förluster på sju matcher. Klubben är från Pretoria och tränas av Pitso Mosimane. Mamelodi Sundowns har tidigare tränats av bland annat den bulgariske storspelaren Hristo Stoichkov och den holländska legendaren Johan Neeskens. 

SportExpressen har förgäves sökt Erik Hamrén för en kommentar. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!