Dasha Zhukova. Foto: MIKHAIL METZEL / APDasha Zhukova. Foto: MIKHAIL METZEL / AP
Dasha Zhukova.  Foto: MIKHAIL METZEL / AP
Dasha Zhukova. Foto: ANDREI LUKATSKY / AP SCANPIX SWEDENDasha Zhukova. Foto: ANDREI LUKATSKY / AP SCANPIX SWEDEN
Dasha Zhukova.  Foto: ANDREI LUKATSKY / AP SCANPIX SWEDEN
Roman Abramovitj. Foto: MATT DUNHAM / APRoman Abramovitj. Foto: MATT DUNHAM / AP
Roman Abramovitj.  Foto: MATT DUNHAM / AP

Skilsmässan kan kosta över en miljard

Publicerad

Chelsea-profilen Roman Abramovitj ska skilja sig från sin tredje fru.

Nu riskerar ryssen att få betala ett miljardbelopp till kvinnan. 

Roman Abramovitj är en av 2000-talets mest tongivande och kontroversiella män inom den engelska fotbollen. Sedan han tog över Chelsea har laget vunnit titel på titel – men också sparkat tränare på löpande band. Abramovitj ses som den enskilt mäktigaste personen i klubbens ledning, och det är på hans förmögenhet som framgångarna byggts. Enligt affärstidningen Forbes har ryssen en privat förmögenhet på över 90 miljarder kronor. 

Men den förmögenheten kan komma att naggas i kanten. Abramovitj är nämligen på väg att gå igenom sin tredje skilsmässa i livet. 50-åringen och hans femton år yngre hustru Daria "Dasha" Zhukova har bestämt sig för att gå skilda vägar. 

"Ett tufft beslut"

"Efter tio år tillsammans har vi beslutat oss för att skiljas, ett tufft beslut men vi kommer att förbli nära vänner, föräldrar och affärspartners i gemensamma projekt. Vi ska uppfostra våra två barn tillsammans", skriver paret i ett gemensamt uttalande till tidningen Page Six.  

Paret träffades på en nyårsfest 2005, där Zhukovas pappa agerade värd. De gifte sig i hemlighet tre år senare, något som inte avslöjades förrän 2015. De har två barn: sonen Aaron Alexander, 8, och dottern Leah Lou, 4. 

Kan behöva betala miljardbelopp

Detta är den tredje skilsmässan i raden som Abramovitj tvingas hantera. Hans första äktenskap, med Olga Yurevna Lysova, varade mellan 1987 och 1990. Hans andra varade i sexton år, det med en kvinna vid namn Irina Vyacheslavovna Malandina. När Abramovitj och Malandina skilde sig fick den tidigare betala en summa på 1,5 miljarder kronor till den senare. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag