Mino Raiola. Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅNMino Raiola. Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Mino Raiola. Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic. Foto: EFREM LUKATSKY / AP TT NYHETSBYRÅNZlatan Ibrahimovic. Foto: EFREM LUKATSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic. Foto: EFREM LUKATSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Zlatans stora lönetapp – för att få igenom flytten

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och Mino Raiola är specialister på att få till lukrativa affärer.

Men inför sin stundande flytt kan svensken gå mot ett lönetapp – på 100 miljoner kronor. 

Zlatan Ibrahimovic och Milan verkar vara en gångbar kombination i sommar. I dag bekräftade sillygurun Tancredi Palmeri för SportExpressen att parterna har flera möten för att diskutera en eventuell transfer. Aktade tidningen La Repubblica har samma uppgifter. De hävdar att Zlatans agent Mino Raiola lagt fram ett kontraktförslag som innebär att Zlatan skulle skriva på ett korttidsavtal som skulle gälla mellan januari och juni. Zlatan skulle få en månadslön på en miljon euro, alltså cirka 10 miljoner svenska kronor, plus en miljon euro per spelad match. Den summan innehåller som bekant en osäkerhetsfaktor, i och med att Zlatan genomgår en skaderehabilitering för tillfället. 

Men affären skulle med största sannolikhet innebära ett lönetapp för Zlatan. I Manchester United tjänade han ungefär 4,2 miljoner svenska kronor per vecka. Det är en årslön på drygt 220 miljoner kronor. Och om man slår ut det på ett år skulle Zlatan alltså gå ner cirka 100 miljoner i lön. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag