Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zidane väljer mellan en uppsjö storklubbar

Foto: FERNANDO ALVARADO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: EFREM LUKATSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

PSG, Chelsea, Juventus eller Real Madrid? 

Det är klubbarna som vill ha Zinedine Zidanes signatur och som det snackas mest om, skriver Marca. 

Zidane förväntas att göra sitt val inom kort.  

Den tidigare Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane har lockat intresse från fyra europeiska toppklubbar och förväntas bestämma sig om sin nästa klubb inom kort, skriver Marca. 

Det är klubbarna PSG, Chelsea, Juventus och hans före detta klubb Real Madrid. Och i alla fyra klubbar kan det öppnas upp en plats i sommar. Och klubbarna vore glada att välkomna den tidigare Champions League-vinnaren, skriver Marca. 

Chelsea anses inte som det självklara alternativet och är inte favoriter till få Zidanes signatur. En av anledningarna till det är Chelseas värvningsförbud som de har fått tilldelat till sig. Den andra anledningen skulle kunna vara att Chelsea möjligen kommer att missa Champions League nästa säsong. 

PSG ett möjligt alternativ 

Efter PSG:s uttåg ur Champions League skulle en lucka kunna finnas för en ny tränare på Parc des Princes. Det franska landlaget är inget alternativ för fransmannen då Didier Deschamps med stor säkerhet kommer att stanna till 2020 och PSG:s ambitioner om att lyfta Champions League-bucklan borde väl kunna uppnås av mannen som lyckades vinna tre i rad, skriver Marca. 

Den gamla damen, alltså Juventus, längtar efter en Champions League-buckla och har försökt de senaste åren utan resultat. Zidane skulle kunna vara lösningen på deras problem. Resultatet i returmatchen mot Atletico Madrid kommer att vara avgörande för Allegris framtid i klubben och den förre Juventusmittfältaren Zidane skulle vara en av favoriterna till att ta över om Allegri får gå, enligt Marca.  

Real Madrid villiga att ta tillbaka Zidane

Om Zidane ger upp tummen är Real Madrid villig att underteckna honom på ett ögonblick, eftersom han har exakt vad laget och styrelsen behöver just nu. Det kommer inte vara lätt att övertyga honom om att komma tillbaka till klubben och Real Madrid kommer behöva uppfylla alla önskningar Zidane har. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!