Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Klart: Lämnar HIF – för spel i rivalen

Publicerad

Hösten 2016 förlängde mittfältaren Anton Wede, 27, med Helsingborgs IF över säsongen 2017. I dag presenterades han - av GAIS.

Därmed lämnar han klubben han anslöt till från Falkenberg inför säsongen 2015. Det blev totalt 9 matcher, varav 5 från start, i Helsingborg för Wede den här säsongen.

https://www.facebook.com/gais1894/photos/a.146004704470.115658.9618169470/10155420863949471/?type=3&theater

– Det är en spelare som kan göra nytta på flera positioner, både på centralt mittfält och på kanten. Jag har haft koll på honom i flera år och det var ett enkelt beslut att försöka få honom till klubben, säger GAIS nye tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida. 

"Kanonkille - passar jättebra i GAIS"

Klubbens sportchef Patrik Ingelsten har tidigare spelat med Wede i Falkenberg.

– För mig är Anton en bra allsvensk spelare och vi har drivit detta hårt sedan vi förstod att möjligheten att få loss honom fanns, säger han till GAIS hemsida.

– Han är en kanonkille som kommer passa jättebra in i GAIS.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018. Avtalet innehåller dock en klausul som möjliggör att kontraktet kan rivas redan i höst.

SportExpressen skrev så sent som i går att Anton Wedes tvillingbror, Calle Wede, även han är på GAIS radar över tänkbara nyförvärv.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag