Neymar kom till PSG från Barcelona för 2,2 miljarder kronor förra sommaren. Foto: ANTHONY BIBARD / ANTHONY BIBARD / FEP / PANORAMIC PANORAMICNeymar kom till PSG från Barcelona för 2,2 miljarder kronor förra sommaren. Foto: ANTHONY BIBARD / ANTHONY BIBARD / FEP / PANORAMIC PANORAMIC
Neymar kom till PSG från Barcelona för 2,2 miljarder kronor förra sommaren. Foto: ANTHONY BIBARD / ANTHONY BIBARD / FEP / PANORAMIC PANORAMIC
Men redan nu skan han vilja lämna då han inte känner sig uppskattad av fans och lagkamrater. Foto: NURPHOTO - S / MEHDI TAAMALLAH/NURPHOTO/SIPA US SIPA USAMen redan nu skan han vilja lämna då han inte känner sig uppskattad av fans och lagkamrater. Foto: NURPHOTO - S / MEHDI TAAMALLAH/NURPHOTO/SIPA US SIPA USA
Men redan nu skan han vilja lämna då han inte känner sig uppskattad av fans och lagkamrater. Foto: NURPHOTO - S / MEHDI TAAMALLAH/NURPHOTO/SIPA US SIPA USA
Neymar har prickat in 19 mål i Ligue 1 denna säsong. Foto: NURPHOTO - S / GEOFFROY VAN DER HASSELT/NURPHOT SIPA USANeymar har prickat in 19 mål i Ligue 1 denna säsong. Foto: NURPHOTO - S / GEOFFROY VAN DER HASSELT/NURPHOT SIPA USA
Neymar har prickat in 19 mål i Ligue 1 denna säsong. Foto: NURPHOTO - S / GEOFFROY VAN DER HASSELT/NURPHOT SIPA USA

"Vill inte spela en minut till i PSG..."

Publicerad

Neymar kan ha spelat sin sista match i PSG.

Enligt spanska ABC ska superbrassen ha insett att det var ett misstag att flytta till Frankrike i somras.

– Jag kommer inte tillbaka till PSG, och inget kan få mig att ändra mig, ska Neymar ha sagt till sina nära och kära.

 

Neymar för en kamp mot klockan för att bli spelklar till VM

26-åringen bars ut på bår i en ligamatch mot Olympique Marseille för två veckor sedan. Det konstaterades senare att fotleden var stukad och att han hade fått en spricka i ett mellanfotsben i foten.

Han har opererats i Brasilien - och första beskedet var en skadefrånvaro på sex till åtta veckor. Det var innan Brasiliens landslagsläkare klev in i bilden och meddelade att VM är i farozonen.

– Återhämtningsperioden kommer att ta mellan två och en halv till tre månader, sa Rodrigo Lasmar.

Foto: META / STELLA PICTURES BACKGRID UKFoto: META / STELLA PICTURES BACKGRID UK
 Foto: META / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Foto: LIONEL URMAN / LIONEL URMAN/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: LIONEL URMAN / LIONEL URMAN/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: LIONEL URMAN / LIONEL URMAN/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: EUGENIO SAVIO / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: EUGENIO SAVIO / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EUGENIO SAVIO / AP TT NYHETSBYRÅN

Neymar gav pappan ett uppdrag: Sälj mig!

Neymars första säsong i PSG har präglats av rykten om att han inte trivs i PSG och att han är sugen på en flytt tillbaka till Spanien - men denna gång till Real Madrid.

Nu kommer spanska ABC, som Sport hänvisar till, med sensationella uppgifter om att Neymar ska ha bestämt sig för att äventyret i Ligue 1 är över.

Direkt efter att PSG fått respass i Champions League mot Real Madrid tidigare i veckan gav Neymar sin pappa och agent ett uppdrag: 

Få till en affär med Real Madrid - oavsett vad som krävs.

Om Neymar tvingas gå ner i lön ska det inte vara några problem, då han i PSG tjänar hiskeliga 7,1 miljoner kronor i veckan.

– Jag kommer inte tillbaka till PSG, och inget kan få mig att ändra mig, ska Neymar ha sagt till familj och vänner.

Neymar Santos Sr kommer nu, enligt ABC, använda tiden fram till VM till att förhandla med såväl PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi som Real-bossen Florentino Perez.

Tre anledningar till Neymars beslut

Anledningen till Neymars drastiska beslut ska vara flera.

Han känner sig dåligt behandlad av fansen.

Han har inte klickat särskilt bra med stora delar av PSG:s spelartrupp.

Han har insett att han gjorde ett misstag som skrev på i somras.

– Att jag kommer till en liga utan traditioner och så visslar de åt mig... ja, då vill jag inte spela en enda minut till (för PSG), ska Neymar ha sagt till sina nära och kära.

Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN

Neymar blev tidernas överlägset dyraste fotbollsspelare när han lämnade Barcelona för  PSG för 2,2 miljarder kronor i somras.

Den Santos-fostrade anfallaren har gjort 27 mål, varav 19 i ligan, denna säsong.

Tidigare under veckan kom uppgifter om att Neymar vill återvända till Barcelona.

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag