Foto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTOFoto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTO
 Foto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTO

Vändningen: Nytt lag vill kapa Sanchez-affären

Publicerad

De båda Manchester-klubbarna, City och United, har slagits om Alexis Sanchez signatur.

Nu kan affären ta en sensationell vändning.

Enligt The Mirror är Liverpool redo att kapa affären i sista stund. 

Turerna om Arsenals stjärna Alexis Sanchez har varit många i januari. Först uppgavs han vara nära Manchester City, bara för att dagar senare vara nära deras lokalrival Manchester United.

City ska inte vara redo att betala den övergångssumma, drygt 370 miljoner kronor, som Arsenal kräver för 29-åringen. Därtill ska City inte heller vilja möta Sanchez höga löneanspråk eller betala spelarens agent den bonus han kräver. Något United rapporteras vara villiga att göra.

Men nu rapporterar The Mirror att Liverpool har gett sig in i jakten på Sanchez. Liverpool ska vara beredda att möta Arsenals pris på spelaren. Pengar finns det nämligen gott om på Anfield efter att man sålt Coutinho till Barcelona för drygt en och en halv miljard för en vecka sedan.

 

LÄS OCKSÅ: City misstänker att United bluffar om Sanchez 

 

Uppgifter: Liverpool vill ha Sanchez

Tidningen skriver att Liverpools största utmaning i jakten på stjärnan är Sanchez höga lönekrav. Chilenaren kräver nästan 3,3 miljoner kronor i veckan, en dryg miljon mer än vad Coutinho tjänade i klubben. Jürgen Klopp och Liverpools sportsliga ledning ska vara medvetna om att det är ett stort steg att ta lönemässigt, men är samtidigt inställda på att det kostar att locka spelare av Alexis Sanchez klass till klubben.

Liverpool är medvetna om att det blir svårt att Locka Alexis Sanchez till klubben i konkurrens med både Manchester City och United - men tror att man har en chans om det blir en dragkamp med bara Manchester United.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag