Foto: CARL RECINE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅNFoto: CARL RECINE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: CARL RECINE / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Uppgifter: United säkra på jätteaffär

Publicerad

Manchester United kan vara på väg att landa en prestigevärvning.

Enligt Daily Mail är klubben "övertygade" om att landa Tottenhams vänsterback Danny Rose.

Och en flytt kan bli av redan i januari. 

José Mourinho är på jakt efter en ny vänsterback. Under hösten har Ashley Young spelat vänsterback för United, samtidigt har Luke Shaw haft svårt att övertyga den portugisiske tränaren. 

Och enligt Daily Mail är United ute efter att värva från konkurrenten Tottenham.

Mourinho har ställt in siktet på Danny Rose, 27, som portugisen uppges se som en långsiktig lösning på Uniteds vänsterkant.

Men smakar det så kostar det. 

Tottenham kräver hela 563 miljoner kronor för vänsterbacken. Daily Mail skriver att José Mourinho är "övertygad" om att Rose kan flytta till United, och att en affär kan bli av redan när transferfönstret öppnar efter nyår. Om inte affären blir av då kan den i stället bli av i sommar, uppger tidningen. 

Uppgifter: United jagar stjärnbacken

Manchester United jagade Danny Rose redan i somras, men en knäskada och Kyle Walkers flytt från Tottenham till Manchester City fick Tottenhams manager Mauricio Pochettino att stoppa affären.

Danny Rose kom som 17-åring till Tottenham från Leeds, och har de senaste åren varit ordinarie i det Tottenham som etablerat sig som ett topplag i den engelska ligan.

I somras skapade Rose stor uppmärksamhet i England efter att i en intervju med The Sun kritiserat klubbens lönepolicy - ett uttalande som uppges ha skapat irritation internt i Tottenhams ledning. Under hösten har Rose till och från haft problem att ta plats i Pochettinos matchtrupp, men managern själv har klargjort att han inte har några problem med vänsterbacken.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag