Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: NORDPHOTO / EWERT / IMAGO/NORDPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: NORDPHOTO / EWERT / IMAGO/NORDPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: NORDPHOTO / EWERT / IMAGO/NORDPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Uppgifter: Milan vill ha landslagssvensk

Publicerad

Ludwig Augustinsson har bara gjort en halv säsong i Bundesliga.

Men redan nu kan han vara på att ta nästa steg.

Enligt den italienske journalisten Alfredo Pedulla jagas Augustinsson av Milan.

Efter två och en halv säsong i FC Köpenhamn lämnade Ludwig Augustinsson, 23, Danmark för Tyskland och Werder Bremen i somras. I Bremen har den svenske landslagsbacken varit given i startelvan och startat 16 av 17 matcher i Bundesliga. Dessutom har han svarat för en målgivande passning. 

Nu börjar hans prestationer generera eko runtom i Europa. I alla fall om man ska tro den italienske journalisten Alfredo Pedulla. På sin hemsida uppger Pedulla att Milan är intresserade av att värva Augustinsson i sommar. Pedulla skriver att Werder Bremen värderar Augustinsson till 150 miljoner kronor och att Milan följer hans utveckling med intresse. 

Uppgifter: Milan jagar Augustinsson

Milan är mitt uppe i ytterligare en svag säsong – trots att man spenderade stora pengar i sommarens transferfönster. I slutet av November fick tränaren Vincenzo Montella sparken och ersattes av klubbikonen Gennaro Gattuso, som tappade poäng mot dittills poänglösa Benevento i sin första match på Rossoneris tränarbänk. 

Under Gattusos ledning har Milan fortsatt att gå tungt, och parkerar på en blygsam elfteplats i Serie A, hela 23 poäng efter serieledande Napoli och bara tio poäng före Crotone på nedflyttningsplats. Gennaro Gattuso har redan ryktats vara på väg att få sparken från tränarposten, och hans föregångare Vinzenco Montella uppges vara aktuell för en återkomst till tränarbänken på San Siro.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag