Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Milan vill ha landslagssvensk

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: NORDPHOTO / EWERT / IMAGO/NORDPHOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Ludwig Augustinsson har bara gjort en halv säsong i Bundesliga.

Men redan nu kan han vara på att ta nästa steg.

Enligt den italienske journalisten Alfredo Pedulla jagas Augustinsson av Milan.

Efter två och en halv säsong i FC Köpenhamn lämnade Ludwig Augustinsson, 23, Danmark för Tyskland och Werder Bremen i somras. I Bremen har den svenske landslagsbacken varit given i startelvan och startat 16 av 17 matcher i Bundesliga. Dessutom har han svarat för en målgivande passning. 

Nu börjar hans prestationer generera eko runtom i Europa. I alla fall om man ska tro den italienske journalisten Alfredo Pedulla. På sin hemsida uppger Pedulla att Milan är intresserade av att värva Augustinsson i sommar. Pedulla skriver att Werder Bremen värderar Augustinsson till 150 miljoner kronor och att Milan följer hans utveckling med intresse. 

Uppgifter: Milan jagar Augustinsson

Milan är mitt uppe i ytterligare en svag säsong – trots att man spenderade stora pengar i sommarens transferfönster. I slutet av November fick tränaren Vincenzo Montella sparken och ersattes av klubbikonen Gennaro Gattuso, som tappade poäng mot dittills poänglösa Benevento i sin första match på Rossoneris tränarbänk. 

Under Gattusos ledning har Milan fortsatt att gå tungt, och parkerar på en blygsam elfteplats i Serie A, hela 23 poäng efter serieledande Napoli och bara tio poäng före Crotone på nedflyttningsplats. Gennaro Gattuso har redan ryktats vara på väg att få sparken från tränarposten, och hans föregångare Vinzenco Montella uppges vara aktuell för en återkomst till tränarbänken på San Siro.