Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter i England: City jagar Paul Pogba

Paul Pogba ryktas till Manchester City.
Foto: CRAIG BROUGH / REUTERS BILDBYRÅN
Pep Guardiola.
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Paul Pogba sitter på ett utgående kontrakt till sommaren och det ryktas att mittfältaren kommer lämna Manchester United till sommaren.

Nu har nya uppgifter kommit från Daily Mail om hans nästa klubbaddress.

Det är inga mindre än lokalrivalerna Manchester City som är intresserat av fransmannen. 

Paul Pogba ryktas att lämna Manchester United i sommar. 

Mittfältaren värvades tillbaka till klubben han hade spenderat sina ungdomsår i sommaren 2016 för 89 miljoner pund – vilket vid det tillfället var världsrekordet för en spelarövergång. Pogba sitter på ett utgående kontrakt till sommaren och kan därmed lämna gratis när transferfönstret öppnar.

Nu kommer det sensationella uppgifter från den brittiska tidningen Daily Mail som skriver att Manchester City är intresserade av fransmannen. 

Pogba kan göra en ny Tevez 

Enligt Daily Mail vill Citys tränare Pep Guardiola värva en mångsidig mittfältare som kan ersätta kaptenen Fernandinho som även han sitter på ett utgående kontrakt till sommaren. 

Pogba är en då en av de potentiella kandidaterna som har identifierats för den rollen. 

Enligt inhemska transferregler kan Manchester City inte ge Pogba en formellt erbjudande förrän transferfönstret öppnar. Den regeln gäller inte utländska klubbar och det har även ryktakts att PSG och Real Madrid är intresserade av att värva 29-åringen. 

Daily Mail skriver även att City skulle behöva öppna plånboken rejält för att locka fransmannen till den blå sidan av Manchester. Pogba tjänar nämligen för närvarande omkring 3,5 miljoner kronor i veckan hos United och han vill enligt tidningen ha en löneförhöjning i sin nya klubb. 

Om värvningen skulle gå igenom skulle det utan tvekan vara en av de mer kontroversiella övergångarna inom Premier League. 

Några andra exempel är Carlos Tevez flytt från United till City 2009 och Sol Campbells flytt från Tottenham till ärkerivalen Arsenal 2001.