Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Erbjuds inte nytt kontrakt

Asllani stöttar sin klubbkamrat - efter påhoppen
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: SIPA/PRESSINPHOTO/IBL
Foto: SIPA USA/IBL

Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson närmar sig en flytt från Real Madrid i sommar.

Enligt Defensa Central har klubben inte erbjudit Asllani ett nytt kontrakt – medan Jakobsson tackat nej till en förlängning. 

Den 30 juni går landslagssvenskornas respektive kontrakt med Real Madrid ut. Storklubben jagar just nu en Champions League-plats i den spanska ligan, men har närmare 20 poäng upp till ohotade tabellettan Barcelona.

SportExpressen har tidigare rapporterat att två storklubbar rycker i Kosovare Asllani och att stjärnan är på väg bort från Real.

Nu rapporterar spanska Defensa Central att svenskan inte blivit erbjuden en förlängning med Real Madrid och kan lämna gratis i sommar.

Däremot har kollegan Sofia Jakobsson blivit erbjuden ett nytt kontrakt. Men enligt Defensa Central övertygade varken kontraktets längd eller lönen på Jakobsson och yttern tackade därför nej.

Sofia Jakobsson ryktas till Lyon

Franska giganten Lyon har under våren rapporterats vara intresserade av att värva Sofia Jakobsson.

Men när landslaget samlades i början av april ville stjärnan inte ge några besked om framtiden.

– Fokus ligger fortfarande på matcherna vi har kvar i ligan. Och på OS. Just nu funderar jag inte så mycket. Jag har en del kontakt med min agent. Men än så länge har jag inte tänkt på det så mycket. Jag har inte tagit något beslut än, sa hon då.

Målmässigt gör Sofia Jakobsson sin bästa säsong på flera år. Ändå får Real Madrid-proffset sällan avsluta matcherna