Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: David Alaba har lista på fyra klubbar

UPPGIFTER: Mycket talar för att David Alaba, 28, lämnar Bayern München och mittbacken ser nu över fyra olika möjliga klubbadresser nästa säsong.

Det uppger Bild.

Enligt tidningen har Alaba tillsammans med sin agent Pini Zahavi kommit fram till en lista på fyra klubbar som den sistnämnde ska förhandla med under våren.

Klubbarna som det rör sig om är Barcelona, Real Madrid, Chelsea och Paris Saint-Germain.

Samtidigt skriver Marca att Alaba föredrar spel i Spanien och att Barcelonas svåra ekonomiska situation stoppar en värvning. Vidare uppger tidningen att det i den spanska ligan endast är Real Madrid som har råd att matcha backens löneanspråk på nära tio miljoner euro (strax över 100 miljoner kronor) om året. 

Och nu kan Real Madrid knyta till sig 28-åringen på fri transfer.

Alaba har tidigare sagt nej till kontraktsförslag från Bayern München och gett klubben en deadline till den första december för att återkomma med ett nytt förslag. Datumet har nu passerat och mycket talar för att Alaba kommer lämna klubben när hans kontrakt går ut nästa sommar. 

Av respekt för Bayern München har ingen kontakt tagits med Alaba än men Real Madrid förbereder sig för att göra plats för mittbacken och inleda diskussioner redan i januari enligt Marca.

Vid en flytt lämnar Alaba klubben som han spelat för i under tio säsonger och bland annat vunnit åtta ligatitlar och två Champions Leaguetitlar med. 


David Alaba ser ut att lämna Bayern München.
Foto: MARO DONATO VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/FC BAYERN MÜNCHEN WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Alaba och Kingsley Coman.
Foto: HANSRAUCHENSTEINER / WITTERS BILDBYRÅN