Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klar för storlag: ”Jag är hedrad”

KLART: Hedvig Lindahl fick inte förlängt ur Chelsea – men svarade med att vara en av Sveriges bästa spelare när Blågult tog VM-brons i sommar. 

Förra veckan berättade Lindahl att hon gjort klart med en ny klubb men avslöjade inte vilken eller var.

Men nu är det alltså klart att den 36-åriga målvakten flyttar till Tyskland och har skrivit ettårskontrakt med Wolfsburg.

– Wolfsburg är en klubb med en lång meritlista. Jag är hedrad att få vara en del av ett sådant fantastiskt och starkt lag. Jag kommer att göra mitt bästa för att Wolfsburg ska förbli framgångsrika och jag hoppas att jag fortsätter utvecklas som fotbollsspelare, säger Lindahl i ett uttalande. 

Bundesligalagets sportchef Ralf Kellerman säger att man i Lindahl fått en av de mest erfarna målvakterna i Europa.

– Hedvig bär på en enorm kvalitet och har mycket erfarenhet. Jag är väldigt glad att vi lyckades värva en målvakt av toppklass med en så stor personlighet, så snabbt efter det tråkiga beskedet om Almuth, säger Wolfsburgs tränare Stephan Lerch. 

Wolfsburgs ordinarie målvakt Almuth Schult ser ut att missa stora delar av den kommande säsongen på grund av en axelskada. 

Det är ännu inte klart hur länge den 28-åriga Schult blir borta från spel och Wolfsburg-tränaren är nöjd med att Lindahl kunde komma till klubbens undsättning mellan stolparna.

– Jag är väldigt glad att vi kunnat knyta till oss en toppmålvakt med en fantastisk personlighet så snabbt efter att vi förlorat Almuth”, säger Stephan Lerch.

Wolfsburg vann Bundesliga i fjol och kom till kvartsfinal i Champions League. I och med flytten blir Lindahl också lagkompis med landslagskollegan Fridolina Rolfö, anfallsstjärnan bytte klubb från Bayern München efter den gångna säsongen.

https://twitter.com/VfLWob_Frauen/status/1151463113583206400?s=20