Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Håland nobbar storlagen – för skrällval

UPPGIFTER: Alla världens storklubbar jagar Red Bull Salzburgs 19-årige succéman Erling Braut Håland efter succén i säsongsinledningen. 

Norrmannen har gjort hela sju mål på fyra matcher i Champions League och räknar man in den österrikiska ligan och cupen blir det 23 (!) mål på 17 matcher.

Nu skriver Sky Sports att Håland funderar på att nobba de största storklubbarna för att i stället göra en flytt inom ”Red Bull-familjen”. Salzburg ägs av Red Bull och även i RB Leipzig har energidrycksjätten stort inflytande.

Tidningen skriver vidare att Leipzigs tränare Julian Nagelsmann beundrar Håland och att klubben hoppas övertyga honom och hans pappa Alf-Inge Håland om att Leipzig är ett bra steg innan han går till någon av Europas största klubbar.

Alf-Inge Håland har tidigare sagt att hans son är ”byggd för Premier League”, men att de inte vet om han kommer dit nu eller senare.

Norges stora supertalang

Jagas av storklubbar över hela världen
Erling Braut HålandFoto: ANTONIETTA BALDASSARRE / INSIDEFOTO BILDBYRÅN