Foto: K/MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / K/MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: K/MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / K/MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: K/MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK / K/MERCURY PRESS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Uniteds oro: Mourinho på väg att säga upp sig

Publicerad

Manchester United sladdar i toppen av Premier League.

Men det finns ännu större orosmoln på Manchester Uniteds himmel: Styrelsen är oroliga att José Mourinho ska säga upp sig, uppger Daily Mail.

Efter en fin inledning på säsongen har Manchester United tappat allt mer mark i toppen av Premier League. Efter 22 spelade omgångar är United 15 poäng efter lokalrivalen Manchester City, samtidigt som man dras med skador på anfallarna Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku. 

Samtidigt som United har tappat mark i ligan oroar sig klubbens styrelse för att tränaren José Mourinho ska säga upp efter säsongens slut - trots att han då har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben. 

– José ser ut att ha sitt tredjeårs-syndrom i förtid med oss, säger en källa till tidningen.

Under Mourinhos senaste sejour i Chelsea tappade han omklädningsrummet under sin tredje säsong och sparkades i december. Detsamma hände säsongen 2012/2013 som kom att bli portugisens sista i Real Madrid. Där var en långdragen konflikt med klubbikonen och lagkaptenen Iker Casillas kärnan till sprickan mellan truppen och Mourinho.

Uppgifter: Uniteds oro för Mourinho

Enligt Daily Mail upplever personalen i Manchester United att Mourinho tillbringar allt mer tid med sina allra närmaste medarbetare, och spenderar dessutom ännu mer tid än vanligt i sitt hem i London. 

Portugisen uppges ha gett sina spelare extra julledighet genom att lägga träningen på julafton på förmiddagen och juldagens träning på kvällen. Under det dryga dygn som följde ska Mourinho flugit privatjet från Manchester till London och tillbaka.

I tillägg till det har Mourinho vid upprepade tillfällen riktat kritik mot Manchester Uniteds styrelse för att han fått spendera för lite pengar under transferfönstret. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Detta är ett blogginlägg från Silly Season-bloggen. Fler inlägg hittar du här.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag